Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman; ailesi, aşireti ve Van’da bulunan 5 bine yakın kahraman güvenlik korucusuyla Afrin operasyonuna katılmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Açıklamalarda bulunan Ayhan Kahraman, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensupları etkisiz hale getirmek üzere "Zeytin Dalı Harekatı" başlattığını hatırlattı.

 

Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanarak terör örgütlerini etkisiz kılmak, ulusal güvenliğini temin etmek amacıyla Afrin’de askeri müdahale başlattığını ifade eden Kahraman,

 

"Devletimizin meşru müdafaa hakkıyla ülke bütünlüğünü ve sınır güvenliğini korumayı, terör örgütlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Zeytin Dalı Harekâtını destekliyoruz. Bu ulusal mücadeleyi Türkü, Kürdü, Lazı, Zazası, milletçe birlik içinde desteklemeliyiz ve destekliyoruz. Bu süreçte yapılan menfi propagandalara karşı milletimizin dikkatli olacağından şüphemiz yoktur. Türkiye’nin ülke güvenliği ve geleceği için başlattığı bu meşru operasyonlar, bazı ülkeler tarafından işgalci konumda gösterilmek istense de Suriye’nin ve hiçbir ülkenin toprağında gözümüzün olmadığı, şu ana kadar sergilediği duruştan gayet nettir. PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı asla Kürt halkının temsilcisi olmadı, olmayacaktır. Daha önce 1996 yılından beri ben ve Kahraman ailesi, Alan Aşiretimiz olmak üzere terörle mücadelede hep dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Aşiretimizde toplam 138 şehit ve 250’nin üzerinde gazi verdik. Bugün de olsa şehit olmaya, gazi olmaya hazırız. Ben ve ailem, aşiretimiz ve Van’da bulunan 5 bine yakın kahraman güvenlik korucularımız, Afrin operasyonuna katılmaya hazırız. Devlet büyüklerimizin en ufak bir emriyle her zaman devletimizin yanında, emrinde olduk, olmaya da hazırız. Aşiretimiz olarak 138 şehit değil, bin şehit versek de vatanımızı çakallara ve dış mihraklara böldürmeyeceğiz. Çünkü bizim bizden başka dostumuz, başka gidecek ülkemiz yok. Biz korucu camiası olarak devletimizin ve milletimizin emrindeyiz." Dedi. 

Editör: TE Bilisim