Vanlı İş adamı Feridun Irak, yavruyken bulduğu ve bakımını üstlendiği karga ile kedi yavrusuna gözü gibi bakıyor.

 

Bir dönem Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası başkanlığı yapan Vanlı İş adamı Feridun Irak, hayvan sevgisiyle herkese örnek oluyor. Ramazan ayında spor yaptığı sırada çalılıkların arasında bakıma muhtaç bir kedi yavrusu gören Irak, tüm uğraşlarına rağmen kediyi çalılıkların arasında çıkaramadı. Kediyi alamadan evine dönen ve gece huzursuz olarak tekrar yavru kediyi almaya gelen Irak, bu kez kediyi alarak evine götürdü. Irak, İlgiyle bakımını üstlendiği ve ‘Zeytin’ adını verdiği yavru kediye yaklaşık 2 aydır bakıyor.

 

Geçtiğimiz hafta ise sabah saatlerinde işten çıkan Irak, bilinmeyen bir nedenden dolayı yuvasından düşen bir yavru kargayı fark etti. Bulunduğu bölgede yaptığı aramalarda karganın yuvasını bir türlü bulamayan Irak, ‘Şaşkın’ ismini verdiği karga yavrusunu da sahiplenmeye karar verdi.

 

Sabah işe gitmeden kedi yavrusu Zeytin ve yavru karga Şaşkın’ın yemini, suyunu veren Irak, yaptığı hareketle herkese örnek oldu.

 

İHA muhabirine konuşan İş adamı Feridun Irak, hayvanların yaşam alanlarının daraltılmaması konusunda uyarıda bulundu. Ramazan ayında gece yürüyüş yaptığı sırada çalılıkların arasında devamlı miyavlayan yavru bir kedi sesi duyduğunu anlatan Irak, “Çalılıkların arasında baktığımda kediyi gördüm ama bir türlü alamadım. Zaman zaman kafasını dışarı çıkarıyordu, almak istediğimde tekrar çalıların içerisine kaçıyordu. Çok uğraşmamama rağmen alamadım. Eve geri döndüm. Ancak gece saat 00.00’da kendimi iyi hmedim. Gece arabama atlayarak tekrar kediyi gördüğüm yere gittim. Bu kez giderken kediyi alabildim. Aldık besledik. Tabi o büyüdü. Doğal ortamda, hiçbir kısıtlamadan getirmeden günlerini güzel güzel geçiriyor” dedi.

 

“ŞAŞKIN İLE ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ”

 

Şaşkın isimli yavru kargayla ise tesadüfen karşılaştıklarını ifade eden Irak, “Yuvasından düşmüş ve uçamayan kuşu alıp eve getirdim. O günden beri suyunu enjektörle vererek, beslenmesini de elimizle destekleyerek yapıyoruz. Şu an doğal bir ortamda, bahçeli bir evdeyiz. Dolayısıyla kendisini doğaya salacağız. Çok iyi geçiniyoruz ve anlaşıyoruz. Sabah akşam beni bekliyor. Geldiğim zaman öterek beslenmek istiyor. Serbest bir kuş olduğu için kafese koymadık. Uçmaya başladığı zaman da gidecek mi gitmeyecek mi? Bilmiyorum. Gideceği zaman da zaman zaman beni ziyaret edecektir, eminim” ifadelerini kullandı.

 

“HAYVANLARIN YAŞAM ALANINI DARALTMAMAMIZ GEREKİYOR”

 

Son zamanlarda artan şiddet olaylarına da değinen Irak, “Tam tersine bunların yaşam alanına hiç girmememiz gerekiyor. Son zamanlarda hayvanlara şiddet olaylarını ben de görüyorum. Bu son derece üzüntü vericidir. Bunlar insanların vicdanını param parça eden davranışlardır. Umarım son bulur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim