Türkiye ile İran arasında son zamanlarda iyiye giden ikili ilişkiler ekonomik gelişmeleri de etkilemeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretinden sonra şimdi de İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkiye’ye geliyor. Üstelik bu ziyaretin zirvesinde bir de Vanlı var.

Türkiye’nin İran’a en yakın ve en çok kara sınırı olan Van’da gözler Türkiye ile İran arasında sinyalleri verilen ikili ilişkilerin ekonomiye de yansımasında. Özellikle İran ile buzların erimesiyle başlayan ekonomik görüşmeler Van için önemli bir önem arz ederken Türk-İran İş Konseyi de uzun zamandır Van odaklı çalışmalarını daha da ötemeye çabalıyor. Bu anlamda İran ile geçmişten bu yana önemli ikili ilişkiler kuran ve büyük adımlar atan Türk-İran İş Konseyi önümüzdeki günlerde önemli bir toplantıya daha imza atacak.

VANLI İŞADAMI AYHAN FİDAN DA ORADA OLACAK

Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretinin ardından Türkiye adına önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken iki ülke arasında ilk olarak tercihli ticaret anlaşması sağlanmış bu da özellikle Van’ın geleceği adına önemli bir adım olmuştu. Bu adımın ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de 9 Haziran’da Türkiye’de olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün düzenleyeceği o yemekte Türk-İran İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Vanlı İşadamı Ayhan Fidan da bulunacak.

VAN’I TEMSİL EDECEK

9 Haziran’da yapılacak olan Türk-İran İş Konseyleri Ortak Yürütme Kurulları Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanlığı köşkünde İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin de katılımıyla verilecek yemekte iki ülke adına önemli görüşmeler yapılacak. Bu görüşmede yer alacak olan Vanlı İşadamı Ayhan Fidan da bu yemekte Van adına da önemli bir temsil sağlamış olacak. Uzun zamandır Türk-İran İş Konseyi yönetiminde yer alan ve bu anlamda özellikle İran’da da önemli zirvelerde yer almış bir isim olan Fidan, burada özellikle Kapıköy ve Van adına da bazı konuların dile getirilmesinde Van adına önemli bir temsilci olarak görülüyor.

ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim