‘Yurt Dışına Gidiyoruz’ projesi kapsamında 35 öğrenci yurt dışına gönderildi.

 

Van’da eğitim veren Özel Hürriyet Eğitim Kurumları düzenledikleri gezi programı ile öğrencilerini yurt dışına gönderdi. 12 gün sürecek olan gezi programı kapsamında toplamda 9 ülke ziyaret edilecek ve gezilecek. Öğrencilerin havaalanında uğurlanmasından sonra programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Hürriyet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ramazan Yavuz 35 öğrencinin gezinden faydalandığını ifade etti. Yavuz ayrıca gezinin öğrencilerin ufuklarının açılmasını sağlayacağını söyledi.

 

Okul Genel Müdürü Yavuz şu ifadelere yer verdi, “Daha önce planlamış olduğumuz Avrupa Gezisi kapsamında 9 ülkeyi gezecekler. İtalya’dan Almanya’ya, İspanya’dan Çek Cumhuriyeti’ne kadar birçok ülkeyi ziyaret edecekler. Eğitimcilerimizle birlikte öğrencilerimizi gönderdik. Hem bir kültür alışverişi olsun hem de bu eğitmenler bazı aktivitelerde bulunsunlar ve bu gezi sonrası elde edilen deneyimleri buraya getirerek, uygulanabilir çalışmaları okulumuzda uygulasınlar. Göndermiş olduğumuz eğitmenlerimiz çeşitli kurumları da ziyaret edecekler. Değişik çalışma stilleri ve eğitim anlayışlarını buraya getirecekler.”

 

Geziye gönderilen öğrenci sayısı hakkında da bilgiler veren Yavuz, “35 kişilik bir kafilemiz. Bu öğrencilerimizin çoğu ilk kez Avrupa’yı ve bu Avrupa ülkelerini görecekler. Buda onlar için çok farklı bir deneyim olacaktır. Bu kapsamda çocuklar inşallah güzel bir ufuk kazanacaklardır. Sadece buda değil. Bizim ayrıca İstanbul, Güneydoğu gezilerimizde var. Önümüzdeki ay bir Umre gezisi planlıyoruz. Bu gezi eminim ki ileri ki bir süreç için onlara farklı bir ufuk kazandıracaktır.” Dedi. Gerçekleştirilen ‘Yurt Dışına Gidiyoruz’ projesi kapsamında; İtalya, Macaristan Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İspanya ve Andora ülkelerinde ziyaretler yapılacak.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim