İçişleri Bakanı Efkan Ala, tabletlerle bilgiye kolay ulaşılacağını belirterek, "Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Bakan Ala, Vali Aydın Nezih Doğan ile birlikte basına kapalı olarak yaptığı ziyaretin ardından Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı için Selahattin Eyyübü Lisesi’ne geçti. 9. Sınıf öğrencilerine tablet dağıtan Bakan Ala, ardından kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Bakan Ala, “Bu tabletlerle bilgiye kolay ulaşacaksınız. Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle kaldığınız zaman soru sorarsanız, zihninizde ‘Acaba, doğru mudur’ diye bir test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama o eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce test ederseniz o size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim. Tebrik ederim. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim” dedi. Yapılan konuşmanın ardında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi ve bazı kurum amirleri de öğrencilere tablet dağıttılar.

HAKKARİ'DE 976 TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Öte yandan Hakkari'de de 131 öğretmen ve 845 öğrenciye toplam 976 tablet bilgisayar dağıtıldı. Hakkari Sümbül Anadolu Lisesi'ndeki törene, Vali Necmettin Kalkan, Vali Yardımcıları Cengiz Erdem, Mustafa Temis, Hüseyin Sayın, Cumhur Duran, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum amirleri ile öğrenciler katıldı. Tablet dağıtımı öncesi öğrencilerle yan yana oturan protokol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki tablet dağıtım törenine Milli Eğitimin sistemi üzerinde canlı izledi. Sümbül Anadolu Lisesi'ndeki tablet dağıtım töreninde konuşan Hakkari Valisi Nevmettin Kalkan, Türkiye genelinde 81 ilde, Hakkari'de ise, 4 okulda toplam 845 öğrenci ve 131 öğretmene tablet dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim