Vanlı ressam Haydar Ekinek 4-8 Mayıs tarihlerinde Van'da yağlı boya kişisel resim sergisi açacak. Ekinek, İpekyolu Belediyesi sponsorluğunda 50 sanatçıyla birlikte Van’a çıkarma yapacak

 

Önemli ressamlar arasında gösterilen ve sanat yaşamına İstanbul'da devam eden Vanlı resim sanatçısı Haydar Ekinek, İpekyolu Belediyesi sponsorluğunda 4-8 Mayıs tarihleri arasında Van’a gelecek. Ticaret ve Sanayi Odası'nda kişisel yağlı boya resim sergisinde sanatseverlerle bir araya gelecek olan Ekinek’e yaklaşık 50 ressam eşlik edecek.

 

Van'da açacağı sergiyle ilgili konuşan Haydar Ekinek ilk olarak yaşam hikayesiyle ilgili konuştu: "Van'dan İstanbul'a göç ettim.  İstanbul'un hengâmesinde kaybolan insanların içinde, ama İstanbul'u içinde kaybedecek bir yol bularak primitif tarzda yaptığım resimlerimi tuallere yansıttım. İstanbul bana sanatın felsefesinin yanı sıra sosyolojisini de cezp etmeye fırsat verdi.”

 

EKİNEK: VAN'A GELİYORUM

Van’da açacakları sergiyle ilgili de bilgiler veren Ekinek, “İpekyolu Kaymakamı Belediye Başkan vekili Sayın Cemil Öztürk'ün destekleriyle Van'da 10 gün açık kalacak kişisel sergimde 16 eserimi sergileyeceğim. Sergimiz ilgi görmesi durumunda bir süre daha açık kalacak. Sergide satılan eserlerimin gelirinin yüzde 20'sini Van'da kurulan Sınırlı Sorumlu Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'ne (Yaka-Koop)  bağışlayacağım.” Dedi.

 

50 RESSAMLA VAN’A GELİYOR

Kendisiyle beraber yaklaşık 50 ressam ile Van’a geleceğini ifade eden Ekinek şöyle konuştu: “İpekyolu Belediyesi destekleriyle memleketimde sergi açmanın heyecanını yaşıyorum. Benimle birlikte Van'a gezemeye görmeye gelecek olan 50 kişilik ressam arkadaşlarımızın ulaşım, konaklamaları ve sergiye sağladığı desteklerinden dolayı İpekyolu Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk Bey'e teşekkür ediyorum. Tüm Vanlı sanatseverleri kişisel sergime davet bekliyorum. Van'daki bu sergi, İstanbul'a götürülen Van'ın renkliliğinin sanata dönüşerek Van'da görücüye çıkmasıdır.”

 

İŞTE GELECEK OLAN O RESSAMLAR

Van’a gelecek olan ressamların isimlerini de açıklayan Ekinek, “Rabıa Bıdı, Hadrick Saltan, Süheyla Apdiç, Sabire Uyanıker, Serap Lokmacı,  Ekinek. Delal Ekinek, Maide Taşaroğlu, Maşallah Kahraman, Mine Ersavaş, Tülin Tulgar, Ümran Ertur, Zerrin Hepgulerler Kılınc, Zerefcan Tezcan, Zekiye Tansöker, Zekiye Yılmaz. Arzu Büyüküstün, Ayfer Kızılırmak, Berfu Bozkurt, Belma Üçeyler Saltan, Deniz Varışlı, Dilek Nigar Kaynak, Nursen Aydeniz, Neşe Kalınbacak, Onur Ayangil, Özcan Çelen, Özge Boztaş. Özge, Sueda Ergun, Şehnaz Aykaç, Şükran Gündoğdu, Tomris Kaymas Dalbun, Esma Bayraktar Özparpucu, Emriye Fertuğ, Frida Vinci, Filiz Köker, Günseli Partanaz. Hayriye Kuran, İlknur Şirin Kalaycıoğlu, Kashmir Omar gibi ressam dostlarım Van’da olacak.” İfadelerine yer verdi.

 

HAYDAR EKİNEK KİMDİR?

1967 yılında Van'ın Çomaklı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İskele Yatılı Bölge okulunda, Lise öğrenimini Van Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Orta ve lise dönmelerinde resim yarışmalarında birincilikleri aldı. İlk zamanlar hobi olarak hayatında yer edinen resim daha sonra belirli bir rol oynamaya başladı. Sıradışı çizgisi ile bilinen ressam. Kendisini yenileyerek hem kendisini geliştirme hemde meslektaşları arasında başarı grafiğini devamlı yükseltti. Dünyada ve Türkiye'de bir ilke imza atarak çivileri fırça gibi kullanarak eşsiz farklı tabloları ortaya çıkaran ressam bu alanda  Türkiye'de   farklı tarihlerde  farklı yerlerde açtığı  sergilerle   adından  söz ettirdi. Sanatçı ilk sergisini Van Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açtı. Ardından İstanbul Harbiye Askeri Müzesi Van Akdamar Adası, TBMM  Ankara .Büyük Çekmece Kültür  Parkı Kervansaray  Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi  Ankara  Zafer Çarşısı , Bodrum Kalesi Arkeoloji Müzesi'nde sergileri  açtı.

Editör: TE Bilisim