İpekyolu ilçesinde 10 Mayıs 2016’da PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan mahalle bekçisi Ferhat Arslan’ın ismi İl Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan zırhlı iş makinesine verildi.

 

İskele Mahallesi'nde bulunan Et Balık Kurumu Camii'nde dün şehit polis memuru Ahmet Çam ve Ferhat Arslan için verilen iftar yemeğinde aileye sürpriz yapan Van Emniyet Müdürlüğü, şehit Ferhat Arslan’ın isminin yazılı olduğu zırhlı iş makinesini yemeğin verildiği caminin önüne getirdi. Kendilerine yapılan sürprize sevindiklerini belirten şehit Ferhat Arslan’ın eşi Emine Arslan ve çocukları, bu kararın kendilerini çok sevindirdiğini ifade ettiler. Bu kararın kendilerini duygulandırdığını belirten şehidin eşi Emine Arslan, “Ben bu iş makinesine bir devlet büyüğümüz gelseydi eşimin isminin verilmesini isteyecektim. Allah’u Teala biliyor kalbimden geçmişti. Çok isabetli oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Devletimiz ve milletimiz için hayırlı olur inşallah. Bu terör olaylarının bitmesini istiyorum. Artık bu gözyaşları dinsin. Çocuklar yetim kalmasın. Anneler ağlamasın hanımlar dul kalmasın” dedi.

 

“KİMSE BU TOPRAKLARI BÖLEMEYECEK”

Şehidin kızı Kübra Arslan da babasının ölmediğini ifade ederek, “Van halkı artık her şeyin farkında uyandılar., biz uyanmalarını da istiyoruz artık. Bizim babamız gitmedi. Asla da gitmeyecek. Ölmedi yaşıyor. İsmi burada, ismi bizde bizler hepimiz birer Ferhat Arslan’nız. Asla hiçbir şehidimiz ölmedi. Bir gidiyoruz ama bin geliyoruz. Kimse bu toprakları bölemeyecek asla da bölünmeyeceğiz. Bu toprakları bölmek isteyenler bin parçaya bölünecek.”

 

“BABAMIN İSMİNİN YAŞATILMASI GURUR VERİCİ”

Babasının şehit töreninde vakurlu duruşu ile dikkat çeken şehidin 17 yaşındaki oğlu Muhammed Nurullah Arlan ise, “Bu vatan bu kadar şehitle asla bölünmez, bizler şehit vererek çoğalırız. Babamın isminin yaşaması diğer şehitlerin isimlerinin yaşaması çok gurur verici” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim