Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Er Vedat Dolançay'ın tezkere almasına 4 ayı kaldığı ve askere gitmeden önce Bodrum'da çalıştığı ortaya çıktı.

Dolançay'ın Bodrumlu arkadaşlarından kuaför Uğur Aslan ile ölmeden sadece birkaç saat önce saat 11.31'de telefon ile mesajlaştığı öğrenildi.

Şehit Dolançay'ın arkadaşına yazdığı mesajda, "Az kaldı kardeşim ölmezsek geleceğiz beni sabırsızlıkla bekliyormuşsun" yazdığı ve arkadaşı Uğur Arslan'ında "Aynen Kardeşim. Gel biran önce" şeklinde cevap verdiği ortaya çıktı.

Bodrum'daki bir dalış merkezinde çalışan ve amatör küme takımlarından birinde futbol oynadığı öğrenilen 21 yaşındaki Dolançay'ın şehit haberi Bodrum'da birlikte çalıştığı ve sık sık halı sahada futbol oynadığı arkadaşlarını yasa boğdu.

Arkadaşının ölüm haberini alan Aslan ise, "Daha bugün konuştuk. Güzel insan, seni çok özleyeceğim. Kardeşim seni ömrüm boyunca unutmayacağım. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kardeşim benim mekanın cennet olsun" sözleri ile duygularını paylaştı.

 

Editör: TE Bilisim