Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta yaşanan saldırılara tepkiler devam ediyor.

 

Memurlar Sendikası Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Van Şube Başkanı Osman Ayşin ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Kerem Baynal, yaşanan saldırıların ahlaki hiçbir yönünün olmadığını ve bu saldırıların kabul edilebilir hiçbir tarafının olmadığını ifade etti.

 

Memur-Sen Başkanı Osman Ayşin şu ifadelere yer verdi: “Yapılan saldırıların kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. PKK bununla var olduğunu ve gözdağı vermek istiyor. ‘FETÖ’yü bertaraf ettiniz ama bizi bertaraf edemezsiniz’ mesajı verilmeye çalışılıyor. Terör örgütleri her zaman saldırılarla varlık göstermektedir. Ben inanıyorum devletimiz bunun da üstesinden gelecektir ki bizler operasyonlar süresince bunu gördük. Bundan sonraki süreçte de terör örgütleriyle ciddi anlamda mücadele edilmeli ki hükümet de devlet de sürekli bunun vurgusunu yapmaktadır. Dış devletlerin de terörden desteklerini kesmesi gerekiyor. Netice itibarıyla da kısa sürede bunun da üstesinden geleceğine inanıyoruz.”

 

Başkanı Kerem Baynal ise, “Bu olayların Türkiye üzerinden kara bulutları devam ettirmek isteyen güçlerin olduğunu ortaya koymaktadır. Bu saldırıların kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Bir belayı def ederken başka bir bela başlıyor. Türkiye’nin artık huzura ermesi gerekir. Bu olayların bir an evvel bitmesi gerekir. Bir hak aranacaksa da bunun demokratik bir ortamda olması gerekir. Kan ve gözyaşıyla kimse bir yere varmamış varmayacaktır. Bu güçlerin de bunun farkında olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. Baynal, ayrıca demokratik tepkilerin olması gerektiğinin ve bununla sonuç almanın da daha mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim