Kurulduğu günden bu yana yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Yörem Sanat Merkezi son olarak dün 8 Vanlı yazarı bir araya getirdi. Yörem Sanat Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen yazarlar ilk olarak kendi hayatlarından kesitlerle söyleşi yaptı. Başta Müştehir Karakaya olmak üzere; Hikmetullah Yetkin, Fuat Arpa, Necla Arpa Gülaçar, Kadir Cesur, Ahmet Can Altınok, Muhsin Öztopçu ve Adnan Deniz olmak üzere 8 yazar bir araya geldi. Etkinliğe, İpekyolu İlçe Milli eğitim Müdür Şükrullah Yavuzer’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken, etkinliğe ilginin az olması ise gözlerden kaçmadı.

AKSOY: AMACIMIZ SANATA OLAN ÖNEMİ ARTIRMAKTIR

Yörem Sanat Merkezi Yöneticisi Murat Aksoy’un açılış konuşması ile başlayan etkinlikte konuşan Aksoy ilk olarak sanat merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Yapmış oldukları etkinlikler hakkında da bilgiler veren Aksoy şu sözlere yer verdi: “Geçtiğimiz haftalarda çok önemli bir sanatçı olan Mazlum Çimen’i burada konuk ettik. Bu anlamda önümüzdeki haftalarda ve aylarda yine aynı şekilde etkinliklerimiz devam edecektir. Bunun yanı sıra kurslar veriyoruz. Bugün ki programımız ise ‘Kitaplar Ses Oluyor’ programı ile çok kıymetli 8 tane yazar-şair dostumuzu ağırlıyoruz. Amacımız Van’da sanata ve sanatçıya verilen önemi biraz daha artırmaktır. Bizler her hafta bir şair ve yazarlarımızı ağırlayacağız ve gerek şiir anlamında gerekse de diğer etkinlikler anlamında şair-yazarlarımızı konuk edeceğiz.”

CESUR’UN ŞİİRİ BEĞENİ TOPLADI

Daha sonra 8 Vanlı yazar birer konuşma yaparak sanata ve sanatçıya önem verilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yine aynı şekilde etkinlikler yaparak şiir dinletileri yapacaklarına ve bunun dışında birçok etkinlikler ve programlar yapacaklarına dikkat çektiler. Yapılacak olan bu etkinlikler ve programlar doğrultusunda şair-yazarlar emeği geçen başta Yörem Sanat Merkezi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler. Şair ve yazarlar arasında bulunan Fuat Arpa kurum ve kuruluşların yanı sıra katılımın az olmasına değinerek, “Bu tür etkinliklere Valilik ve Belediyelerin destek vermemesi bizleri üzmüştür” dedi. Konuşmacılar arasından bir konuşma yapan ve ardından okuduğu şiir ile büyük beğeni toplayan şair-yazar Kadir Cesur tüm katılımcıları duygulandırdı. Kendi kitabına verdiği isimli şiiri okuyan Cesur, şiirin 18 yaşından 55 yaşına kadar yaşayan bir adamın hikâyesi olduğuna söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından şair ve yazarlara plaket verildi. Verilen plaketlerin ardında 8 Vanlı şair-yazar kitaplarını satın alan vatandaşların kitaplarını imzaladı.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim