Van’da kendi imkânlarıyla film çeken Orhan An, kentin kanayan yarası madde bağımlılığına dikkat çekti.


Van’da kendi imkanlarıyla film çeken Orhan An, kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat çekmek için ‘Çalınan Umutlar’ filmiyle izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yıllardır Van’da kendi imkanlarıyla film çekmeye çalışan yönetmen-oyuncu Orhan An, son zamanlarda kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat etmek için kolları sıvadı. ‘Çalınan Umutlar’ ismini verdiği filmiyle madde bağımlılığının önüne geçmek istediğini belirten An, senaryo ile ailelere ve gençlere önemli mesajlar yolladığını söyledi.

 

KANAYAN YARAYA DİKKAT ÇEKTİ

Senaryoda madde bağımlısı gençlerin sıkıntılarını dinleyen ve onları bu durumdan kurtarmak için çaba sarf eden duyarlı bir vatandaşı canlandırdığını ifade eden An, “Madde bağımlılığı, toplumumuzda son zamanlarda önüne geçilemeyen bir yara haline geldi. Amacımız aileleri bu konuda bilgilendirmek ve gençlerimizi de bu tuzaktan kurtarmaktır” dedi.

 

Çevirdiği filmin ibretlik olduğunu ve ailelere önemli mesajlar ileteceğinin altını çizen An, “Filmde sosyal medya aracılığı ile sahte aşk ve dostluklarla kandırılan gençlerin, daha sonra uyuşturucu bataklığına düşmeleri konu ediliyor. Çocuklarının ellerine para verip onları okula göndermekle aile olunmaz. Aile evlatlarının takip etmeli, onlara ilgi göstermeli ve her durumundan haberdar olmalıdır. Filmde bunları anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Filmde yaklaşık 30 kişinin rol aldığını da sözlerine ekleyen An, “Senaryosu bana ait olan filmin yönetmenliği, çekimi, montajı, dublajı bana ait. Kıt imkanlarla bir şeyler yapmaya çalıştık. Toplumun hiçbir kesiminden destek almadık” diye konuştu. Filmin nisan ayında kamu spotu olarak sosyal medyada ve TV kanallarında gösterime gireceğini söyleyen An, Vanlı iş adamları ve yetkililerden destek istedi

Editör: TE Bilisim