ŞEHRİVAN ÖZEL: Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Ayhan Yıldırım, Antalya’da yürüttükleri faaliyetler ve yakın zamanda gerçekleştirilecek Van Vakfı seçimiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Ayhan Yıldırım, Antalya’daki vakfın yaptığı faaliyetleri ve yakın zamanda İstanbul’da gerçekleştirilecek seçimle ilgili Şehrivan Gazetesi’ne önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, Antalya şubesi olarak öğrencilere burs desteği sağladıklarının altını çizerken, yakın zamanda gerçekleştirilecek seçimle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Antalya şubesi olarak bir taraf belirlemedik. Biz vakfımızın daha iyi hizmet edebilmesi için hemşerilerimizi bir arada tutmak için daha fazla emek harcayacak arkadaşlara ihtiyaç var. Keşke tek kadro olsalardı, daha güçlü olacaklarına inanıyorduk. Çünkü en azından parçalanarak bölünmeler, küskünlükler yaşanmayacaktı. Bizim tek temennimiz inşallah seçimin sonucu her ne olursa olsun, parçalanmamak, bölünmemektir. Tekrar Van Vakfı adı altında hizmet etmesini talep ediyoruz. Bizim tek talebimiz budur. İstediğimiz de gönlümüz de bundan yanadır” dedi.

“İLİMİZİN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ”

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Ayhan Yıldırım, vakıf olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hemşerilerinin bir arada tutacak şekilde faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Yıldırım, öğrencilere yakinen destek verdileri belirterek şunları söyledi: “Özellikle ilimizden gelip te Antalya’da üniversite okuyan öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz. Antalya’da okuyan ilimizden gelen öğrencilere barınma, temel ihtiyaçlar noktasında ve burs sağlama konusunda yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Ayrıca Türkiye’nin her yerinde dernekler mevcut, herkes kendi ilinin dernekleri ve kendi insanını bir arada tutarak kendi kültürlerini ve medeniyetlerini yaşatmak istiyor. Burada temel amacımız Van Vakfı olarak, kendi ilimizin kültürünü yaşatmaya yöneliktir. Temel olarak kendi insanlarımızı bir arada tutarak sıkı bir bağ kurmaya yöneliktir. En önemlisi kendi insanımızı tek çatı altında iyi şartlarda ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi.

YILDIRIM: 32 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ VERDİK

Öğrencilere burs desteği sağladıklarını belirten Yıldırım, 2019 yılında 32 öğrenciye burs sağladıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfımızın burs komitesi var, bu komitemize 8 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Vakıf olarak bunların dışında 32 öğrenciye burs desteği sağladık. Komitemiz burs desteği konusunda öğrencileri değerlendirmeye alarak burs desteği sağladık. Özellikle öğrencilere burs sağlarken komitemiz, öğrencinin kardeş sayısı, baba-anne yaşıyor mu, yaşadıkları konut kendilerine ait mi, burada konaklama konusunda hangi şartlara sahip bu kriterlere tabi tutarak burs desteği sağlıyoruz. Bu öğrencilerimizin geleceğine yönelik elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz”

“ANTALYA’DAKİ İKİ VALİMİZ KONUSUNDA ÇOK ŞANSLIYIZ”

Vakıf işinin gönüllük esaslı bir iş olduğunu belirten Yıldırım, vakıfların bir gelirinin olmadığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Gelir düzeyi iyi olan insanları vakıfa davet etmek, hizmet noktasında destek sağlayacağınız insanlar gelir düzeyi alt seviye de olan insanlardan oluşmaktadır. Bundan dolayı gelir düzeyi iyi olan insanların vakıflara dahil olması daha isabetli olacaktır. Yerel seçim döneminde 7 Vanlı arkadaşımız, Ak Parti’nin meclis üyesi listelerinde yer aldı. 3 arkadaşımız seçildi, şu an meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. Siyasetten de temsilcilerimiz var. 80 bin üzerinde Vanlı hemşerimizin yaşadığı bir ilde elbette olması gerekliydi. Bunu diğer partilerden de beklerdik. Diğer partilerden Vanlı arkadaşlarımıza yer vermesini istedik. Van eski Valisi Münir Karaloğlu’nu kendimize abi olarak görüyoruz. Özellikle kapısı bize her zaman açık bir valimiz, kendisi ayrıca Vanlılara çok değer veriyor. Kendisini kendimize vali olarak görmüyoruz, bir abi olarak görüyoruz. Van’daki turizm fuarına vali bey birlikte ziyaret etmiştik, Antalya Ticaret Odası iş adamları davet edilmişti, kendilerine ilimizi tanıttık. İlimize yatırım yapmasını teşvik mahiyetinde olumlu bir ziyaret gerçekleştirdik. Edremit eski Kaymakamı Atıf Çiçekli ile 29 Ekim resepsiyonda tanışma fırsatı yakaladım, kendisi bizzat ben Vanlıyım diyen bir hemşerimiz. Değer verdiğimiz bir abimiz, her zaman kapısı bizlere açık. Antalya’da bu manada iki valimiz konusunda çok şanslıyız” dedi.

“ANTALYA ŞUBESİ OLARAK BİR TARAF BELİRLEMEDİK”

İstanbul’da yakın zamanda gerçekleştirilecek Van Vakfı seçimine değinen Yıldırım, şube olarak taraf belirlemediklerini söyledi. Yıldırım, yönetimde yer alacak kişilerin gelir düzeyinin yüksek olması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’daki seçimlerde 3 tane adayımız var, hepsi birbirinden değerli abilerimiz, saygı duyuyoruz. Antalya şubesi ilimizin kazanması ve vakıfın kazanması adına tek liste, kadroların birleştirilmesinden yanadır. Vakıflarda bölünmelerin olmasını istemiyoruz. Tabi elbette belki uzlaşamadılar, anlaşamadılar bir şekilde seçime çıktılar. Bizim gönlümüz kimse de değil, gönlümüz ilimizin kazanmasından yanadır. Hangi arkadaşımız kazanırsa kazansın, inşallah ilimize ve hemşerilerimize faydalı olacaktır. Antalya şubesi olarak bir taraf belirlemedik. Biz vakfımızın daha iyi hizmet edebilmesi için hemşerilerimizi bir arada tutmak için daha fazla emek harcayacak arkadaşlara ihtiyaç var. Keşke tek kadro olsalardı, daha güçlü olacaklarına inanıyorduk. Çünkü en azından parçalanarak bölünmeler, küskünlükler yaşanmayacaktı. Bizim tek temennimiz inşallah seçimin sonucu her ne olursa olsun, parçalanmamak, bölünmemektir. Tekrar Van Vakfı adı altında hizmet etmesini talep ediyoruz. Bizim tek talebimiz budur. İstediğimiz de gönlümüzde bundan yanadır” şeklinde konuştu.

VAN’DA ÖNEMLİ İŞLER YAPAN ÇİÇEKLİ İLE SÜREKLİ BİR ARAYA GELİYORLAR

Öte yandan Vakıf’ın daimi buluşmalarında önceki dönem Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Atıf Çiçekli de sürekli olarak yer alan isimlerden birisi oluyor. Van’dan ayrılmasına rağmen Van ile olan gönül bağını koparmayan Çiçekli, Van Vakfı’nda her ay düzenli olarak gerçekleşen buluşmalara katılıp Vanlılar ile bir araya geliyor.

Editör: TE Bilisim