Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

 

Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "idam istiyoruz", "Türk, Kürt burada FETÖ nerede" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi.

 

 

Meydanı Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara hitap eden AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, İstanbul'da darbe girişimini protesto eden vatandaşlara yönelik saldırıda Van'dan bir vatandaş ile bir polis memurunun şehit olduğunu belirtti.

 

Şehitler için fatiha okutan Soğanda, "İstanbul'da darbe girişimine karşı duran vatandaşlar arasında Vanlı hemşehrilerimiz de bulunuyordu. Aldığımız bilgilere göre Gürpınarlı vatandaşımız Burhan Öner ile Ercişli polis memurumuz Halil Hamuryen şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza da başsağlığı diliyorum." dedi.

 

 

Soğanda, ordunun içindeki bir kesimin halkın parasıyla alınan silahları halka karşı kullandığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin dik duruşuyla kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

 

Üç günden bu yana halkın alanları boş bırakmayarak demokrasiyi sahiplendiğini aktaran Soğanda, şöyle dedi: "Tüm ülkede olduğu gibi Van'ımızda da on binlerce kişi bu meydanlarda direndi. Halkımız birlikteliğin en güzel örneğini sergiledi ve bu darbecilere karşı gücünü gösterdi. Alanlarda olmaya devam edeceğiz. Alanları doldurup, direnen tüm vatandaşlarımıza, demokrasiden, insan haklarından, hukuktan ve ümmetten yana olan herkese selam olsun. Allah'ın izniyle bu FETÖ girişimini de her beraber bertaraf edeceğiz. Bu alçaklar, yaptıklarının cezasını çekecektir. Şu anda adliyelerde bunların uşağı olanlar gözaltına alınıyor. Bizler onların hak ettikleri cezaları almaları için çaba göstereceğiz."

 

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Beşyol Meydanındaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

Editör: TE Bilisim