ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da yeni yatırımlar ile cafe ve restoran açılmaya devam ediyor. Bunlardan bir tane olan Mahal City cafe ve restoran yetkilileri dün basınla bir araya geldi.

 

Van’da yeni hizmete açılan Mahall City kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mahall City yetkili Erhan Özdamar ile Genel Müdür Musa Gögercin yapılan yatırım hakkında bilgiler verdi. Şerefiye Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde açılan Mahall City işletme sahibi Özdamar, “Böyle güzel bir yatırımı isteseydim Antalya veya İzmir gibi şehirlerde de yapabilirdim. Oralarda alt yapı ve insan gücümüz daha fazladır ama sermayemiz Van’a feda olsun” dedi. Genel Müdür Gögercin de şunları söyledi: “Van’ın etini ön plana çıkarıyoruz. Suşi burada çok rağbet görüyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri suşi günlerimiz var.  Asya’dan, Avrupa’ya dünya mutfağından oluşuyoruz. Ürünlerimizin yüzde 90’ını mutfakta üretiyoruz.”

 

ÖZDAMAR: VAN’IN TURİZME İHTİYACI VAR

Burada konuşan Özdamar ilk olarak şunları söyledi: “1976 Van doğumluyum. 10 yıldır İzmir’de işlerimi sürdürüyorum ama asla Van’dan kopmadım. Her zaman Van’a gelip gittim. Böyle güzel bir yatırımı isteseydim Antalya veya İzmir gibi şehirlerde de yapabilirdim. Oralarda alt yapı ve insan gücümüz daha fazladır. Van’da zaman zaman bu sektörde zorlanıyoruz ama başarılı olsam da, olmasam da Van’da bu yatırımı hizmete açtım. Van’ın fabrika ve sanayi gibi yatırımlardan çok turizme ihtiyacı var. Gastronomi ve turizm ile Van’ı ön plana çıkarabilirsek, daha faydalı olur.”

 

“SERMAYEMİZİ DE KAYBETSEK VAN’A FEDA OLSUN”

Bölge illerinin turizm potansiyellerini değerlendiren Özdamar, “Van’ımızı turizm sektörüyle şaha kaldırabiliriz. Mahall City Cafe& Restaurant’ı hizmete açarak, ilimizin gelişmesine, istihdam sayısını arttırmak için katkı sunmak istiyoruz. Burada 35 personel istihdam ediyoruz. Hedefimiz Kahve Diyarını açarak, bir bu kadar daha istihdam yapabilmektir. Ben bu sektörde en büyük stresi Van’da yaşıyorum. Biz sermayemizi de kaybetsek Van’a feda olsun. Biz Van’a kahve diyarını getirdik. Şimdi de çıtayı biraz daha yükselterek, Mahall City Cafe& Restaurant’ı halkımızın hizmetine açtık.” Dedi.

 

GÖGERCİN: VAN ETİNİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ

Mahall City Cafe&Restaurant Genel Müdürü Musa Gögercin mekan hakkında bilgiler verd. Gögercin ilk olarak şunları söyledi: “Burada annelerin rahatlıkla çocuklarına bakım yapabilecekleri bir anne odası var. Bay bayan mescidimiz var. İki kattan oluşan farklı VİP salonumuz var. VİP salonunda her türlü bilişim hizmetlerini veriyoruz. Doğum günleri, özel partiler düzenliyoruz. İşletmemizde 35 çalışanımız var. Hepsi kendi alanında deneyimlidir. Eğitimleri otelcilikten gelmedir. Van’da iyi işler yapabileceğimize inanıyoruz. Cafe cğ restaurantımızın içerisinde bulunan bahçemizde 4 tane zeytin ağacı bulunuyor. Van’ın hayvancılıkta kullandığı alaturka eti biz burada biraz daha akademileştirerek, steka üzerinden Van’ın etini ön plana çıkarıyoruz.”

 

MAHALL’DE “SUŞİ” DE VAR

Gögercin konuşmasının devamında, “Suşi burada çok rağbet görüyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri suşi günlerimiz var.  Asya’dan, Avrupa’ya dünya mutfağından oluşuyoruz. Ürünlerimizin yüzde 90’ını mutfakta üretiyoruz. Şoklu üründe sadece patates cips kullanıyoruz. Onun haricinde bütün ürünlerimiz el emeği göz nurudur. Katkı maddesi hiçbir şekilde içermiyor. Halk sağlığı, kendi sağlığımızı ve buraya gelen müşterilerimizin sağlığını göz önünde bulunduruyoruz. Ürettiğimiz bütün ürünlerin numunelerini alıp, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne götürdük. Kullanabileceğimiz ürünlerin onayını oradan aldık.” İfadelerini kullandı.

 

“BİRÇOK YENİLİĞİ BURAYA TAŞIDIK”

Yenilik anlamında birçok yenili Van’a getirdiklerini söyleyen Gögercin, Kahve Diyar’ının Van’a geldiğinde, Van’da marka olmadığını söyledi. Gögercin şöyle devam etti: “Biz İstanbul, Ankara, İzmir’e gittiğimizde oradaki ev sahipleri bizi çok iyi mekanlara götürüyorlardı. Onlar iade-i ziyarete geldiğinde biz bir yerlere götürürken, eziliyorduk. Şimdi yeni açmayı planladığımız kahve diyarı zinciriyle bunu aşacağız. Dünyanın otelciliğini, yiyecek ve içecek sektörünü Amerika yapar, Türkiye’de de İstanbul yapar. İstanbul’dan birçok yeniliği buraya taşıdık. Buradaki sunduğumuz bitki çayların hiçbirine karbonmonoksit değmemiştir. Eksoz gazı dokunmamıştır. Hepsi yüksek rakımlı yerlerden, belki bizim için biraz maliyetleri yüksektir ama kendi sağlığımız ve misafirlerimizin sağlıkları her zaman önce gelir. Misafirlerimizin bu konuda çok güzel tepkileri var.”

 

MAHALL’İN DEVASA MUTFAĞI VAR

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük mutfağına sahip olduklarını sözlerine ekleyen Gögercin son olarak, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en büyük mutfağa sahibiz. 110 metrekare, her birinin kendine ait sınırları var. Pastane bölümü, salata bölümü, et bölümü, ön hazırlık bölümü, kahvaltı bölümünden oluşuyor. Hiç kimsenin bıçağı birbirine değmiyor. Herkesin ekipmanları ayrıdır. Her ürün ayrı ayrı çıkıyor. Hiçbir şekilde bakteri teması olmuyor. Bununla ilgili gastronomi danışmanlarından alınıp, onaylanan bir mutfaktır. Ödüllü bir mutfaktır. Bizim menü geçişiyle ilgili müşterilerimizin tepkilerini alıyoruz. Bununla ilgili zincir kendimiz olduğumuz için rahatlıkla karar alabiliyoruz. Bir ürünü alıp, yerine başka ürün ekleyebiliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim