ŞEHRİVAN HABER - Van’daki saldırının izleri siliniyor ama saldırıya olan tepkiler artmaya devam ediyor. Saldırının gerçekleştiği Ak Parti İl Başkanlığı civarındaki binaların görüntüsü çevreden geçenleri hayrete düşürürken bombanın zarar gördüğü binalar adeta Suriye’yi andırıyor. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği saldırı sonrası yaralarını sarmaya çalışan vatandaş teröre lanet ederken artık bu saldırıların son bulması için çağrıda bulunuyor.

 

HALKIN MANEVİYATI HEDEF ALINDI

Van’da Kurban Bayramı’nın ilk günü gerçekleştirilen bombalı saldırının yankıları sürüyor. 53 kişinin yaralandığı bombalı saldırının gerçekleştiği alanda bayram olmasına rağmen günlerdir büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Savaşın yaşandığı kent sokaklarını andıran bölgeye gelen vatandaşlar olay yerindeki enkaza şahitlik etmeye devam ederken mülk sahipleri ise zararlarını tespit etmeye ve az da olsa yaralarını sarmaya devam ediyor. PKK’nin üstlendiği saldırının ardından toplumun bir çok kesiminden ciddi tepkilerin yükseldiği saldırı ile ilgili yankılar sürerken saldırıya en son ses yükselten kesim ise siyasi partiler oldu. Saldırıya dair tepkilerini paylaşan parti temsilcileri saldırının Van’ın huzuruna yapıldığını söyledi.

Siyasi parti liderleri Van

 

ARTIK BU ATEŞİ SÖNDÜRÜN

Öte yandan zararlarını sarmaya çalışan vatandaşlar da olaya tepkilerini göstermeye devam ediyor. Günlerdir yaşanan saldırı ile ilgili feryat eden vatandaşlar saldırıya dair sert sözlere yer vermeye devam ederken bir taraftan da yaraları sarmaya ve devletin karşılama sözü verdiği hasarların bilançosunu çıkarmaya çalışıyor. Yaraların sarılmaya devam ettiği bölgede dert yanan vatandaşlardan birisi artık bu ortamın son bulması için da çağrı yaparken şu ifadeleri kullandı: “Biz bu bayramı kutlayamadık. Herkes evinde ailesiyle bayramını kutlarken biz burada mağduriyetimizle uğraştık. Patlama içimizi acıttı. Böyle olayları bölge halkı olarak artık yaşamak istemiyoruz. Burada çocuklar ve sivil insanlar vardı. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan bu ateşi söndürmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Editör: TE Bilisim