Van'da '1 Şiir 1 Yetim' projesi kapsamında Afrikalı yetimler için hazırlanan 'Göklerin Titreyişi' adlı albümünün tanıtım gecesi yapıldı. Beş yıldızlı bir otelde düzenlenen tanıtıma yoğun bir katılım oldu. Tanıtım gecesinde açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çalımlı, Dünyada, anne babasını çeşitli nedenlerden kaybetmiş 400 milyona yakın yetim çocuk olduğunu söyledi.

ÇALIMLI: YETİMLERE ŞAİR VE ŞİİRLERLE EL ATTIK

Kimse Yok Mu olarak, yetimlere bu kez şiirler ve şairlerle el uzattıklarını dile getiren Çalımlı, “Yetimlerin faydalanacağı bir yetimhane için yola çıkan Kimse Yok Mu Derneği'nin, Yağmur Dergisi ile birlikte başlattığı ‘1 Şiir 1 Yetim’ isimli sosyal sorumluluk projesinde ünlü isimler bir araya geldi. Yetimler yararına yürütülen bu sosyal sorumluk projesinde yer alan tüm sanatçılara yürekten teşekkür ediyor, hayırseverlerimize bu projeye verdikleri destekler için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

GÜNDÜZ: YETİMLERE EL UZATMAK HER İNSANIN VAZİFESİDİR

Yağmur Dergisi Yazı işleri müdürü Yusuf Gündüz de Afrikalı yetimlerin yaşamını konu edinen bir sunum yaptı. Gündüz, sunum esnasında yaptığı kısa konuşmasında, “Yetimlere el uzatmak sorumluluk sahibi her insanın en önemli vazifelerindendir. '1 Şiir 1 Yetim’ projesi kapsamında tanınmış yorumcular dergimizde yayınlanan şiirleri seslendirdi. Projenin geliri, Afrika’da yetimhane kurulması için Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışlanacak. 'Göklerin Titreyişi' isimli bir albümle bir araya gelen bu yorumlar, Afrikalı yetimlerin hayrına dokunacak. ”diye konuştu.

Aktör, sunucu Reha Yeprem'in birbirinden güzel yorumlarının ardından alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, okuduğu şiirlerle katılımcılara duygu yoğunluğu olan güzel dakikalar yaşattı. Tanıtım gecesine Van Kimse Yok Mu gönüllüsü olan yaklaşık 2 bin kişi katılırken, konuşmaların ardından geceye sponsor olanlara plaket takdim edildi. Gönüllüler programın çıkışında 'Göklerin Titreyişi' albümü alarak kampanyaya destek verdi. 

 

Editör: TE Bilisim