ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - HAKAN SARI - Van’ın şu sıralar en çok konuşulan meselelerinden birisi de yüksek su faturaları. Yaşam koşullarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde bir anda kabarmaya başlayan su faturaları vatandaşın canını sıkmaya başladı.

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kabarık elektrik, doğalgaz faturası görmeye başlayan Vanlılar bir anda artışa geçen su faturalarını kapıda görünce deyim yerindeyse sitem etti. Şehrivan’a görüş bildiren bir çok vatandaş su faturalarında bir anda adeta patlama yaşandığını belirtirken geçmiş aylara oranla bir anda büyük miktarda su fataraları gördüklerini kaydetti. Sosyal medyada da Vanlıları isyan ettiren su faturaları ile ilgili şikayetler artınca Şehrivan, yüksek faturaları VASKİ’ye sordu. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer yüksek fatura için iki sebep ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkili vatandaşların da veryansın ettiği yanlış okuma konusun da olabildiğini belirtti.

 

Van’da son zamanlarda gelen yüksek su faturaları vatandaşı ve esnafı şoka uğrattı. Daha birkaç ay öncesine kadar 15-20 lira gelen su faturalarının bir anda yüzde 100-200 civarında bir artış ile kapıya dayandı. Su faturalarının yüksek gelmesini vatandaş gizli zamma bağlayanlarda olurken, yüksek su faturalarına cevap VASKİ’den geldi. Gazeteniz Şehrivan olarak görüştüğümüz VASKİ yetkilileri, faturaların yüksek gelmesini 2 nedene bağladı. İşte o nedenler ve Vanlıların yüksek su faturası isyanı...

 

 

“20 LİRA KAZANIYORUM, 200 LİRA ÖDÜYORUM”

Su faturasının yüksek geldiğini ifade eden vatandaşlardan Eyyüp Sinan şöyle konuştu: “Ben bu kahvehaneden günde 200 bardaktan fazla çay satmıyorum. 200 liralık su faturası geliyor. Hala anlamış değilim. Benim su faturam niye bu kadar fazla geliyor. Bahçe sulamıyorum ya da suyu açık tutmuyorum ki sadece çay için kullanıyorum. O da günlük 20 lira fazla değil. Evdeki su faturam da çok yüksek oda 150 liradan aşağıda değil.”

 

 

SİNAN: FATURALAR BİZİ PERİŞAN ETTİ

Yüksek gelen su faturalarının kendilerini zor durumda bıraktığını kaydeden Sinan, “Su faturaların bu kadar yüksek gelmesi bizi perişan etti. Bu yüksek faturalar bizi çok müşkül durumda bırakıyor. Aylık geçimimi çok zor sağlıyorum. Elektrik faturam, su faturamdan çok daha az geliyor. Gün boyunca elektrik kullanmama rağmen faturam çok uygun geliyor. Dört bankadan kredi almışım sırf bu borçlarımı ödeye bileyim diye. Sıkıntımız çok büyük. Burada yetkililere sesleniyor ve rica ediyorum. Lütfen bu sıkıntımızı giderin.” Dedi.

 

 

DİNLER: KULLANMADIĞIM FATURA GELİYOR

Hiç kullanmadığı suyun faturasını ödediğini ifade eden esnaflardan Mehmet Şirin Dinler ise şunları söyledi: “Benim bu ayki işyerimin su faturası 95 lira, evin su faturası ise 105 lira geldi. Ben market işletiyorum bizim su ile pek fazla işimiz olmuyor. Bu kadar yüksek gelmesinin sebebini anlayamıyorum. Bir insan bir markette günlük sizce ne kadar su kullanabilir? Hiç kullanmadığım su faturası geliyor. Ben her ay düzenli olarak faturalarımı ödüyorum.”

 

 

“FATURALARDA GİZLİ ZAM VAR”

Faturalarda gizli zam olduğunu belirten Dinler, “Ben gizli bir zam yapıldığını düşünüyorum. Eskiden gelen su faturasının 5 katı su faturası geliyor. Benim tek su faturam bu kadar yüksek değil komşularımın da aynı şekilde çok yüksek geliyor. Bu yüksek faturalardan dolayı geçimimizi sağlayamıyoruz. Böyle yüksek gelen faturalar resmen bizi mahvediyor. Benim aylık kazancım bu denli yüksek faturalara yetmiyor. Geçinme konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz. Anlatacak çok şey var aslında ama derdimizi anlatacak kimse yok.” Diye konuştu.

 

 

VATANDAŞ VASKİ’YE GİTTİ

Yüksek gelen su faturalarından dolayı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) gittiğini ifade eden Suat Yölaz, şöyle konuştu: Yölaz şöyle konuştu: “Evet, bu ayki su faturaları çok yüksek geldi. Benim su faturam her ay 20 lira ve civarı geliyordu. Bu ay tam 100 TL geldi. Komşulardan sorduk bu ay herkesin su faturaları yüksek gelmiş. Vatandaş şaşkın böyle yüksek gelmemesi gerekiyor. Ben şahsım olarak bu durumdan şüphelendim su faturamı aldım VASKİ ye gittim. Faturamı gösterdim niye bu kadar yüksek geldiğini sordum. ‘Memur arkadaşlar sayaçları eksik okumuşlar ondan dolayı bu kadar yüksek gelmiş’ dediler bana. ‘Gelecek faturanıza yansıyacak’ diye de eklediler Vatandaşlar böyle durumlarda tepkilerini göstermeleri gerekiyor. Bu durum benim dikkatimi çekti bende sorma ihtiyacı duydum.”

 

FATURADAKİ SARFİYAT İLE SAATTEKİ FARKLI

Edremit ilçesinde oturan Yılmaz İzgi adlı vatandaş ise faturasında anormal bir yükseliş olduğunu belirterek: “Son birkaç aydır faturalarımda resmen patlama oldu. Normal şartlarda faturam 30 TL ile 50 TL arasında değişiyordu. Bu genellikle aynı şekilde devam ediyordu. Fakat ne olduysa geçtiğimiz aylardan itibaren 100 TL’den aşağı gelmemeye başladı. Sonra bir aylık bir kullanım olabilir dedim. İtiraz etmedim. Fakat baktım bu ay da 130 TL’lik bir fatura geldi. Gittim baktım. Sayaç ile faturamdaki rakamlar tamamıyla farklı. Yani kafadan rakamlar yazılmış ve faturam olduğundan farklı gösterilmiş. Bu ciddiyetsizliktir. Vatandaşın kullanmadığı suyu yazmak ne kadar doğru. Bir açıklama bekliyoruz.”

 

 

SORUNU VEASKİ’YE SORDUK

Yüksek su faturaları ve vatandaşın dile getirdiği sorunları Gazetenize Şehirvan olarak Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş ve Abone Daire Başkanı Muhbet Akbulut sorduk. Müdür Tekataş ile Daire Başkanı Akbulut gelen yüksek faturaların 2 sebepten kaynakladığını ifade etti.

 

TEKATAŞ: İÇME SUYU DA MI KULLANILMAMIŞ

Gazetemize konuşan VASKİ Müdürü Ali Tekataş ilk olarak şunları söyledi: “Bu sıkıntı Türkiye genelinde var. Biz de aynı durum yaşıyoruz. Bununla ilgili gerekli uyarılarımızı yaptık. Şöyle bir örnek vereyim. Bir memurumuzun toplamda 2 bin 500 tane abonesi var. Bu 2 bin 500 aboneden 500 tanesini okumamış. Niye okumamış gitmiş abonenin kapısını çalmış abone evde değil. Bu bizim için mazeret değil. Aslında bu da anlaşılır değil ama hadi bunu anlayışla karşıladık. Personelimiz 749 tanesini okumuşum ve sıfır metreküp demiş. Sayaç okumadan bunu yapmış. Yani sen kimi kandırıyorsun. Ya vatandaş içme suyumu da kullanmamış. Yani bu sıkıntılar bir gün ortaya çıkıyor. Ama sayaç takılıysa sen bunu okuduysan bu bir şekilde kayda giriyor.”

 

“GİZLİ ZAMAN SÖZ KONUSU DEĞİL”

Vatandaşın gizli zaman tepkisine de cevap veren Tekataş, “Bu ayki abonelerin su faturaları yüksek gelmesinin sebebi, su saatlerinde beklenen suyun sisteme girmesinden dolayı yüksek geliyor. Bazı vatandaşlarımız geliyor ben ödeyemiyorum durumum müsait değil diyor. Biz kendi cebimizde toplayıp ödüyoruz. Yani vatandaşlarımız gizli bir zam olduğunu düşünmesin öyle bir durum söz konusu değil. Endeks memurlarından da kaynaklanan bir sıkıntı var. Kim gidiyorsa kafadan bir şeyler yazıyordu. Şimdi biz kendilerini uyarınca bakın gidin gerçek saatleri yazın. İşinizi düzgün yapın yakalarsak iş akdinizi fes edecez uyarınca gerçek faturalar yansıdı. Yani bir zam konusu olursa bunu gel kurul ile görüşülür ve onaylandıktan sonra kurumuzun genel sitesinde yayınlanır vatandaşlara gereken bilgi verilir. Sitemizde bütün su fiyatları yazılıdır. Onunla ilgili asla öyle bir şey yok her şey şeffaf.”

 

PERSONELİN DOĞRU OKUMAMASI DA YÜKSEK FATURA SEBEBİ!

Abone Daire Başkanı Muhbet Akbulut ise “Genel Müdürümüzün ifade ettiği gibi su faturaların yüksek gelmesinin genel olarak iki sebebi var. Vatandaş 10 metre küp veya 5 metre küp gittiği zaman hiç seslerini çıkarmıyorlardı. Biraz tüketim fazla olunca vatandaşımız hemen şikayet etmeye başladılar. Birçok personelimizin sayaçları doğu okumamasından da kaynaklanıyor. Ayrıca eski borç ve sayaçlarda kalan suyun okunması başlanınca ve bunlar sisteme girmeye başlayınca doğal olarak faturalar yüksek gelmeye başladı. Kimisi gidip sıfırlamış bende 50 metre küp varken siz neden benden 500 metre küp alıyorsunuz diye kendilerini haklı çıkarmaya çalışıp şikayete geliyor. Bunların tespitlerini yapıyoruz. Bunlarını tespitini elektrikle elde edebiliyoruz. Yani kimseye biz bur da fazla bir işlem yapmıyoruz. Bu kesilen faturalar tükettikleri tonajdırlar.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim