ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ-ÖNDER ALTINAL - 90’lı yıllarda Süper Lig gören Vanspor’un taraftarı bu yıl takımından şampiyonluk bekliyor! Yıllardır 3’üncü ligden bir türlü kurtulamayan, ligin ilk yarısı iyi başlayıp ikinci yarısında düşme potasından kurtulmayı kutlayan Vanspor’da hiç olmadığı kadar güçlü bir kadro bu kez 2’inci lig için mücadele hazırlanıyor. Son olarak 2009’da 1’inci lig kapısından dönen takımın taraftarı artık hasret kaldığı o efsane Vanspor’un hayalini kurarken bu takımın emektar isimleri o efsaneyi yeniden canlandırma hazırlıkları yapıyor. Teknik direktörü, bir çok futbolcusu, tesisleri tamamen değişen, vizyoner başkan ve yönetimi ile Türkiye 1, 2 ve 3’üncü liglerdeki en kaliteli futbolcuların transfer edildiği Vanspor’da yönetim büyük bir çıkış yapmanın hesaplarını yapıyor. Kentin tam desteğini arkasına alarak çıkış yapmayı hedefleyen Van Büyükşehir Belediye Spor yönetimi son yılların en iyi takımıyla lige hazırlanırken, Erzurum kampı öncesi takımla ilgili son durumu Başkan Çalım ve ekibi Şehrivan’a anlattı.

 

Sezon hazırlıklarına 8 Temmuz’da start veren Van Büyükşehir Belediyespor yarın Erzurum kapına katılmak için Van’dan ayrılıyor. Kamp öncesi Gazeteniz Şehrivan olarak görüştüğümüz Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdullah Çalım ve Yönetim Kurulu Üyesi ile Transfer Komitesi Sorumlusu Nevzat İnan, takım ve gelecek adına önemli açıklamalar yaptı. Hedeflerinin 2. Lig olduğunu ve bunu ilk günden itibaren deklare ettiklerini söyleyen yöneticiler gelecek adına ümitli konuştu. Yöneticiler, “Van’ın özlem duyduğu şampiyonluğu Van’a getireceğiz. Biz duruma göre kendimizi ayarlamıyoruz. İlk günde söyledik. Belki de risk aldık ama biz 2. Lig için çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

ÇALIM: İYİ BİR YÖNETİMİMİZ VAR

Takımla ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Başkanı Abdullah Çalım ilk olarak şunları söyledi: “2016-2017 sezonunda biz 3 aylık süreçte görevde bulunduk. 2017-2018 yılı içinde bildiğiniz gibi yeni yönetim kurulu seçildi. Bu yönetim kurulu göreve geldiği zaman maçların bitimine 5 hafta vardı. O dönemde her şey belli olmuştu. Ardından 2017-2018 sezonu için hazırlıklarımız başladı. Bu kapsamında bir hedef belirledik. Baştan şunu sizlere söyleyeyim tecrübeli ve iyi bir yönetim kuruldu. Şanslı olan bir tarafımız var. Yönetimde yer alan başta Gençlik Spor İl Müdürümüz var. Bunun dışında yıllarca sporculuk yapan ve sporcuları çok iyi takip eden Ramazan Kıvanç kardeşimiz var. Yıllarca Vanspor’da futbol oynamış ve futbolu iyi bilen Enver Azbay kardeşimiz var. ASK Başkanı ve Belediyespor’a geçmişte hizmet etmiş Ali Çoban, DSİ’de sporlar ilgilenen bir kardeşimiz var. TÜFAD’ta görev yapan bir kardeşimiz var. Bunun dışında yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımız sporla ilgilenmiş ve ilgilenen kişilerdir.”

 

VAN’IN ÖZLEM DUYDUĞU VANSPOR

Van’ın ve Vanlıların özlem duyduğu Vanspor’u şampiyon yapmak istediklerini söyleyen Çalıim, “Biz yıllarca özlemini çektiğimiz eski efsane Vanspor’un geri dönmesi için halkın yoğun bir talebi var. Vanspor Süper Lig’de oynadı. Van şehri de büyük bir şehirdir. Bunun arından bizde bu özlemlere cevap vermek için Sayın Valimiz ve Genel Sekreterimiz nezdinde bir araya geldik. Vanspor’u en iyi taşıyacak seviyeye getirmek için arayışlara başladık.” Dedi.

 

 

“ERDOĞAN HOCA BİZİM İÇİN BİR ŞANS”

Yeni teknik direktör Erdoğan Yılmaz ile ilgili de konuşan Çalıma şöyle devam etti: “Geçen yıl ki takımla şampiyonluğu göğüsleyemeyeceğimizi gördük. İlk olarak transferlerden önce bir hoca arayışımız oldu. 15 isimle bu anlamada görüşmelerimiz oldu. Fakat biz bunların içerisinde görev yaptığı yerlerde ve futbol geçmişine bakarak bir araştırma yaptık. Bunların içinde başarılı olan ve bize de uygun olan Erdoğan Yılmaz hocamız ile anlaştık. Hocamızın yanı sıra teknik ekibiyle de anlaştık ve Van’a getirdik. Bu bizim için bir şanstı. Çünkü Erdoğan hoca bu yöreyi de bilen bir kardeşimizdir. Bunun yanı sıra Erdoğan hocamız Türkiye’de futbolun beşiği olarak bilinen Karadeniz’den gelen bir isimdir.”

 

ÇALIM: KOMİTEMİZ FUTBOLCULARI İZLEDİ

Transfer çalışmalarında oyuncuları yakından izlediklerini söyleyen bu anlamda transfer komitesinin iyi iş çıkardığını söyledi. Çalım, “Transfer komitemizde yer alan Gençlik spor İl Müdürümüzü, Ramazan Bey, Enver Bey ve biz yaptığımız çalışmalar neticesinde çalışmalar yaptık. Bu kapsamda futbolcuları izleme imkanımız oldu. İzlemediğimiz ya da çok fazla izleme şansımız olmayan futbolcular içinde içimizdeki arkadaşların araştırmaları ve büyük emekleri sonucu anlaşmalar yaptık.” Şeklinde konuştu.

 

 

ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN FUTBOLCULARLA ANLAŞILDI

Transfer edilen oyuncuların en az 3. Lig’de oynayan oyuncular olduğunu söyleyen Çalım şunları söyledi: “Tabi ki transfere gitmek, transferi yapmak da çok büyük bir mucizedir. Bunda da şanslıydık. Ben hepsine katılmadım ama sağ olsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz bize bu konuda çok yardımcı oldu transfer komitemiz ile birlikte. Mübarek Ramazan Ayı’nda çok iyi gelişmeler oldu. Arkadaşlarımızla birlikte bunları yaptılar ama tabi bunları istişare ile yaptık. Hepimiz birlikte onayladık. Bugüne kadar 16 tane en az 2. Lig ve 1. Ligde oynamış, şampiyonluk yaşamış ve o takımlarda da kaptanlık yapmış kişileri Vansporumuza kazandırdık. Ümit ediyorum ki transfer komitemizce yapılan çalışmalarla bu gibi çalışmalar devam edecek.”

 

“TRANSFERLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Transfer çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Çalım, “Çalışmalarımız sürüyor. Ayın 8’i itibari ile top başı yaptık. Burada idmanlarımız devam ediyor. Ayın 20’sinde Erzurum kampına gidilecek. 20 günlük süre ile kamp programımız devam edecek. Burası kamp için en güzel yerlerden biri fakat burada takım yok. Burada maçlar yapacağımız takımlar yok. Bizim maçlar yaparak tecrübe kazanmamız gerekiyor. Burası dediğim gibi kamp için güzel ancak takımlar olmadığı için kampımızı Erzurum’da yapacağız. 20 günlük kamp döneminin ardından çekilen kuralar neticesinde TFF 3. Lig 2. Grup’taki takımlar ile mücadele edeceğiz.” Dedi.

 

 

ÇALIM: BİZ GRUBUN EN İYİSİYİZ

3. Lig 2. Grup’u da değerlendiren Çalım, “Biz işimize bakarız” mesajı verdi. Çalım şöyle devam etti: “3. Lig’de yer alan 54 takım üçe bölündü. Bizim için A takımı B takımı gibi bir şey söz konusu olmaz. Bizim grubumuza düşen takımları tahlil ettik. Onları da ince ayrıntısına kadar inceledik. Ben şimdiden başta bizim grubumuza düşen ve 3. Lig’de yer alan tüm takımlara başarılar diliyorum. Kurulan her takım şampiyonluk ister. Onlarında yapacakları işler var. Ancak biz grubun en güçlüsüyüz. Biz güçlüyüz, inşallah şampiyonluk ipini de biz göğüsleyeceğiz. Biz yapacağız artık takdir Allah’ındır.”

 

VALİ VANSPOR’A DESTEK VERDİ

Van Valisinden destek aldıklarını söyleyen Çalım, “Vali beyin sporun içinde olması ve sporun içinden olması bizleri mutlu etmiştir. İlk ziyaretimizde de kendisine gittiğimizde bizlere destek sözü verdi. ‘Sizlerle beraberim, her konuda da destek vereceğiz’ dedi. Belediye genel sekreterimiz bizlerin yanında olduğunu ve destek sunacaklarını söyledi. Belediye personeli tüm personel olarak bizi destekliyor. Tüm halk şampiyonluk istiyor. Bu anlamda halkında bize destek olması gerekiyor. Bu desteği kendilerinden almak istiyoruz.” İfade etti.

 

 

“SPONSORLUK İÇİN ALANA İNECEĞİZ”

Geçen senden bu yana sponsorluğu bulunmayan Vanspor’un sponsorluk çalışmalarıyla ilgili de konuşan Çalım şu mesajları verdi: “Sponsor konusunda işyerlerini ve büyük firmaları ziyaret edeceğiz. Hem kendimizi tanıtacağız hem de bu ilin spora ne denli susadığını söyleyeceğiz. İnşallah gideceğimiz yerlerde sponsorluk anlamında bize destekleri olur. Bugüne kadar bize ve kulübümüze destek olan herkese de çok teşekkür ederim. Yardımların ismini söylemek doğru değil. Ancak herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Basında bu anlamada bizim için önemlidir. Basınımız elbette ki eksikliklerimizi eleştirecekler. Ancak yaptığımız iyi işler içinde bize yardımcı olmaları gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda bize bir sıcaklıkta var. Bundan da mutuyuz.”

 

ÇALIM: İSTENİLEN SEVİYEYE GELECEĞİZ

Güçlü olduklarını ve bu şekilde 2. Lige adım atacaklarını söyleyen Çalım, Vanspor’u istenilen seviyeye getireceklerini söyledi. Çalım konuşmasının devamında, “İnşallah iyi olacak. Bizim güçlü olmamız gerekiyor. Biz güçlü olacağız ki ayakta kalalım ve güçlü görünelim. Biz de güçlüyüz. Güçlü olduğumuza da inanıyoruz. Herkes beklesin inşallah efsane geri dönecek. 2. Lige bu yıl inşallah adım atacağız. Bu adımın ardından önümüzdeki diğer hedeflerimize odaklanacak ve takımı istediğimiz seviyeye getireceğiz.” Diye konuştu.

 

“SMS KAMPANYASI SAHİP ÇIKMA PROJESİDİR”

Başlatılan SMS kampanyası ile ilgili de konuşan Çalım son olarak şunları söyledi: “Başlatmış olduğumuz SMS kampanyasının sonuçları 1 ay içinde GSM operatörleri tarafından veriliyor. Ancak biz bunun yeterli seviyede olduğunu düşünmüyoruz. Ha şunu da belirtmek isterim. Bu başlatmış olduğumuz SM kampanyası önemli bir çalışmadır. Ancak bizim çok zor bir durumda olduğumuz ya da başka bir çaremiz yok anlamına da gelmiyor. Bu kampanya Vanspor’a sahip çıkılmasına adına önemi bir destektir. Yıllar önce Süper Lig’de olan Vanspor ruhunu yeniden yaşatmak için önemlidir. SMS kampanyasına bu yönüyle bakıyoruz. Bu anlamda da Vanlılar yine destek olmaya çağırıyoruz.”

 

 

İNANÇ: TRANSFERLERİ İZLEME ŞANSIMIZ OLDU

Başkan Çalım’ın ardından konuşan Gençli Spor İl Müdürü ve Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat İnanç transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. İnanç, “Transfer konusunda çok titiz bir çalışma yaptık. Bu çalışma içerisinde bir kısım futbolcuyu geçen sezonun son dönemlerinde ve Antalya’daki Federasyon Karmalarının toplandığı yerde arkadaşlarımız bu futbolcuları izledi. Bir kısmı bu şekilde bire bir izlenerek alındı. Bu konuda piyasayı çok iyi bilen, futbol camiasının direk içinde olan ve kendisini bu işe adamış bir hocamız var. Yine aynı karaktere sahip 2 futbol şubesi arkadaşımız var. Ramazan Kıvanç ve Enver Azbay arkadaşlarımız da tıpkı hocamız gibi bu portföye sahipler. Biz bunlardan faydalanarak geriye kalan transferlerimizi yaptık.” Dedi.

 

TRANSFERLER TİTİZLİKLE YAPILDI! HERKESLE GÖRÜŞÜLDÜ

Yapılan transferlerin ortak karar sonucu yapıldığını söyleyen İnanç şöyle devam etti: “Hiçbir transferimizi ne hocanın, ne Ramazan Kıvanç’ın, ne Nevzat İnanç’ın ne de Abdullah Çalım’ın yetkisi üzerine almadık. Her zaman uzlaşı içinde olduk. Bunu nasıl yaptık. Hocamız ve diğer arkadaşlarımızın yakinen bildiği ve tanıdığı sporcuları başkanımız diğer kulüp yöneticileri ile zaman zaman iletişime geçiyor ve bilgileri teyit ediyordu. Ben 81 ilin gençlik spor müdürleri ile görüşüp bilgi sahibi olmaya çalışıyordum. Yine ilçe takımlarında bile görüşmeler yapılıyor ve ince eleyip sık koyup transferlerine karar veriyorduk. Bu şekilde hocamız ve transfer komitemiz birlikte hem fikir olduğu isimleri transfer etti. Bir kişinin teklifi üzerine bir transfer yapılmadı.”

 

“ÖNEMLİ GENÇLER TRANSFER ETTİK”

Yapılan transferlerin ilk onbiri zorlayacak transferler olduğunu söyleyen İnanç, gençlerden ise milli olan ya da Federasyon Karmasına seçilen sporcuları transfer ettiklerini söyledi. İnanç, “Transferde dikkatini çekmenizi istediğim bir diğer konu ise, transferde 2 husus var. Birisi 2. Lig ya da 1. Lig deneyimi olan futbolcular. Bir diğeri ise genelde genç ve kesinlikle kadroyu zorlayıp, kadroya girme ihtimali çok yüksek olan sporcular. Bu futbolcular ya geçmişte milli olmuş ya da son geçtiğimiz sezonda Federasyon Kadrosunda girmiş gençlerden oluşuyor. Yani rast gelen bir genç transferi yapmadık. Gençler ya geçmişte milli olmuş. Salih Uçan, Ozan Tufan, Ahmet Çalık ve bu gibi oyuncular ile aynı kadroda milli olmuş ya da son federasyon kadrosuna girmeyi başarmış oyunculardır. Dolayısıyla bunlar sadece kadroyu tamamlasınlar diye alınan alternatif gençler değil, kadroyu zorlayacak ve katma değer katacak futbolculardır. Gençlere yapılan yatırım bu anlamıyla önemlidir. Belki de gelecekte bu oyuncuları satarak kulübe da para kazandırabiliriz.” Şeklinde konuştu.

 

İNANÇ: TAKIMI 2. LİGE TAŞIYACAĞIZ

Gruplarında yer alan takımların kendilerini ilgilendirmediklerini söyleyen İnanç, şampiyonluğuna odaklandıklarını söyledi. İnanç şunları ifade etti: “Grubunun içindeki takımlar bizi çok ilgilendirmiyor. Sonuçta sahaya çıkacak olan rakibin ismiyle, cismiyle uğraşmayacağız. Bizim yapmamız gereken yolumuza bakmak. Bu anlamda iyi çalışacağız, iyi çalışacağız, iyi çalışacağız. Çalışan kazanır ilkesiyle biz tamamen kendimize bakacağız. Her maç bizim için bir final havasında geçecek. İnşallah bu anlayışla tüm benliğimiz ile Allah bir kaza bela vermezse, takımımızı 2. Lige taşıyacağız.”

 

SPONSORDA İLK HEDEF: VAN

Sponsorluk çalışmalarıyla ilgili de konuşan İnanç, “Öncelikli tercihimiz Van’da işletmesi bulunan Van insanından ve Van toprağında kazanç elde eden ulusal firmalarımız önceliğiz. Daha sonrasında ise yerel firmalarımız önceliğimiz olacak. Bunun dışında önümüzdeki günlerde görüşmeleri yapacağımız Türkerler, Aksa, Aşkale Çimento, Van AVM gibi yerlere gideceğiz. Herkesin bu anlamda elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu aidiyet duygusunu da geliştirecek. İşi parasal olarak görmemesi gerekiyor. Bu anlamda bir farkındalık yaratmak gerekiyor. Parasal boyuttan önce sahiplenmeyi ön plana çıkacağız. Bu sponsorluk olmazsa da bizi bize verilen görevler neticesinde üzerimize düşeni yapacağız.” Dedi.

 

“HEDEFİMİZİ ŞİMDİDEN BELİRLEDİK”

Hedeflerini ilk baştan belirlediklerini söyleyen İnanç, duruma göre durmadıklarını söyledi. İnanç şöyle konuştu: “Şunu da söylemek isterim. Biz takım iyi gittiği zaman kendimize hedef koyacak bir takım değiliz. Takım iyi gittiğinde bizim hedefimiz şampiyonluk ama kaybettiği zaman ise bizim kurduğumu kadro belli gibi bir fırsatçılığın içine girmeyeceğiz. Biz hedefimizi en başından koyduk. Hedefimizi biz 2. Lig’e çıkacağız diye koyduk. Bunu başaramayabiliriz. Bu anlamda sorunlar olabilir. Ancak biz pusuya yatıp rakibini bekleyen bir boksör olmayacağız. Biz baştan söylüyoruz ve baştan riski de alıyoruz. Biz 2. Lige çıkacak kadroyu kuruyoruz ve 2. Ligi hedefliyoruz. B iz şimdiden insanlara bayraklarınızı açın ve 2. Lig hayırlı olsun deyin diyoruz. Çünkü biz bu anlamıyla hedefimizi koyduk.”

Editör: TE Bilisim