ŞEHRİVAN HABER-ÖMER FARUK TOKTAŞ

Geçtiğimiz günlerde VAHATUDER ve Ayanıs Seyahat Acentesi tarafından yapılan girişimler ile Van’a 5 günlük bir ziyarette bulunmak için gelen Kuzey Irak heyeti ziyaretin 2. Gününde Van Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyarette bulundu. Van ve Duhok ile ilgili çeşitli tanıtım broşürlerinin karşılıklı dağıtımlarının yanı sıra Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva tarafından heyete Kürtçe hazırlanmış Van tanıtım slaydının sunumu yapıldı.

“BU ZİYARET BİR ÖNCÜ OLACAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Takva heyetin Van’a yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu ziyaretin çok kalabalık kitlelerin Van’a gelmesi adına bir öncü olacağını belirtti. Takva sunumun ardından tekrar ziyaretçilere teşekkür ederek sözü Duhok Turizm Müdürü Dındar Mahfodh’a bıraktı.

“VAN’I ÇOK BEĞENDİK”

Van’a gelmeden önce tasarlamış oldukları Van profili ile geldikten sonra görmüş oldukları Van profilinin bambaşka olduğunu belirten Mahfodh Van’ı çok beğendiklerini ve ilerleyen zamanlarda Irak Pazarı olarak Van’ı da tur organizasyonları içerisinde görmek istediklerini belirtti. Van’ın Doğu’nun cazibe merkezi olduğunu belirten Mahfodh Iraklıların buraya yapacakları ziyaretlerden kesinlikle memnun kalacaklarına inandığını vurguladı.

“TURİZM FUARIMIZA BEKLİYORUZ”

Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise VAHATUDER tarafından daha önce yapılan Irak ziyaretlerine katılmak istediklerini fakat İran’daki bazı programlar nedeni ile katılmadıklarını dile getirdi. Güler Irak heyeti aracılığıyla bir çağrıda bulunarak Iraklıları Van Turizm ve Seyahat Fuar’ına davet etti.

Editör: TE Bilisim