Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) yeni aldığı iş makinelerini halkın hizmetine sundu. Hizmete alınan araçlar kent merkezinde görücüye çıkarılırken, vatandaşlar konvoya sevgi gösterilerinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) yeni aldığı iş makinelerini halkın hizmetine sundu. Alınan 13 adet Volvo Loder (Kazıcı-Yükleyici) ve 1 adet ekskavatör büyükşehir araç parkında tanıtıldı. Tanıtıma Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Araçları inceleyen Çoban ve Özköseoğlu daha sonra araç filosu ile ilgili bilgiler verdi.

‘GÜÇLÜ HİZMET İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ’

Eş Başkan Çoban, belediyelerin halka hizmet etme kurumları olduğunu belirterek, bu hizmet ayağı ile ilgili güçlü adımlar attıklarını söyledi. VASKİ yönetimini bu hamlelerinden dolayı kutlayan Çoban, olanaklar çerçevesinde hizmetlerin en iyisinin gelişeceğini belirtti. Çoban, “Büyükşehir ve VASKİ kurumumuz bütçesinin el verdiği oranda hizmetler gelişiyor. Tabi ki bu bütçe halkımızın bütçesidir. Mümkün mertebe bu bütçeyi halkımızın hizmetine doğru sunmayı hedefliyoruz. Kentimizin büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından artık köyler de bu hizmet alanlarına dahil oldu. Hizmet coğrafyamız çok büyük bir coğrafya oldu. Sadece Gürpınar’ın bir Kocaeli olduğunu biliyoruz ve buna göre hazırlanıyoruz” diye konuştu.

TOPLU TAŞIMA SORUNU BİTİYOR

Büyükşehir'in araç filosunu daha da genişleteceğini belirten Çoban, toplu taşıma için de araç filosunu genişletme çalışmalarına devam ettikleri söyledi. Yeni hizmete alınacak belediye otobüslerinin güzergah çalışmalarını bitirdiklerini söyleyen Çoban, “Bu kış halkımıza daha çok hizmet aracı konusunda bir hazırlık yaptık ve halkımızın hizmetine sunacağız. Toplu taşımayı da en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Halkımıza hayırlı olsu” Dedi.

2 MİLYON 714 BİN TL’YE MAL OLDU

Çoban'ın konuşmasının ardından araç filosu kent merkezine doğru yola çıktı. Yol güzergahı boyunca halktan büyük bir ilgi gören araçlar, İskele, İkinisan ve Cumhuriyet caddelerinde turladı. Alınan 13 adet Volvo Loder (Kazıcı-Yükleyici) ve 1 adet ekskavatör VASKİ'nin öz kaynakları ile toplam 2 milyon 714 bin TL'ye alındı. Yatırım tescil belgesi kapsamında alınan araçlar için 400 bin TL KDV ödenmezken, araçlar ilçe ve köylerde hizmet verecek.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim