VASKİ yöneticileri, Van Valisi İbrahim Taşyapan’a ve diğer yöneticilere kapsamlı bir sunum yapılarak, VASKİ'nin projeleri anlatıldı.

 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan'a kapsamlı bir brifing sunumu yaptı. Sunum VASKİ'ye bağlı daire başkanlarının katılımı ve katkısıyla gerçekleşti. VASKİ toplantı salonunda yapılan brifinge Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer katıldı. Brifing açılış konuşmasını yapan VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları aktararak, yapılan çalışmaların artısını eksisini görmüş olacaklarını ifade etti.  

 

“HARCANAN ELEKTRİK FATURALARI OLDUKÇA FAZLA”

Gezgen, “Bu toplantıda eksiklerimizi görüp bunları düzeltme gayretinde olacağız. 2017 yılı öncesi ve 2017 yılında yapılmasını planladığımız çalışmalarımızı anlatan sunum hazırladık. Bu sunum esnasında hazır bulunan daire başkanlarımız sorulara cevap verecek. Bu toplantımız yıl içerisinde bir kaç kez yapmayı düşünüyoruz.'' Dedi. Açılış konuşmasının ardından, 2017 yılı performans planından derlenen sunum yapıldı. Sunumu izleyen Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, sunum içerisine sorduğu soruların cevaplanması sonrası kısa bir değerlendirme yaptı. Taşyapan, “VASKİ yeni bir kuruluş VASKİ'nin verdiği hizmette baktığımızda talep edilen hizmetler ve yaptığı hizmetlere baktığımızda harcanan para arasında ciddi bir fark var. Bu isteklere cevap verebilmek için öz kaynaklarını genişletmesi gerekli. Eski sistemle çalışmakta olan bir arıtma tesisi var bunun maliyeti ve içme suyu sağlamak için harcanan elektrik faturaları oldukça fazla. İçme suyu temininde ve kanalizasyon akıntısı gidermede kendi cazibesiyle giden bir yol izlenmeli. Abone sayısı istenilen düzeyde değil, abone yapacaklara kolaylıklar sağlamak adına çalışma yapmamız gerekli.” şeklinde konuştu.

 

TAŞYAPAN: ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ

Taşyapan ''hizmet yapmak için işleyişte sorun var ise bana rapor edin ben girişimde bulunayım. Hizmet maksatlı hazırlanan projeleriniz ya da ihale aşamasındaki diğer çalışmalarınızı bana rapor haline iletin ben bununla ilgilenirim. Yapılacak olan bütün çalışmalarda önümüzdeki 50 yılı düşünerek yapalım. Yapılmasını planladığımız çalışmalarda hedefimiz olmalı ve bu hedefimizin gerçekleştirme olasılığını yüksek tutalım. Önümüzdeki bir kaç yılda içme suyu sorununu tamamen çözmeli kanalizasyon içinde eksik noktaları belirleyip çözüm üretmeliyiz'' açıklamasında bulundu.

 

Yapılan brifing toplantısının ardından değerlendirmeler yapıldı. Mevcut sorunların masaya yatırıldığı brifing toplantısında görünen eksiklikler not alınarak toplantıya son verildi. 

Editör: TE Bilisim