Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve VASKİ teknik heyeti Çaldıran İlçesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

 

Çaldıran ilçesinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden ve VASKİ teknik kontrol ekiplerinden bilgiler aldı. Zorlu hava şartları ve arazi koşullarına rağmen devam eden çalışmaların şartların elverdiği sürece devam etmesi talimatını veren Özköseoğlu,  yapımı devam eden kanalizasyon hattının bir an evvel bitirilerek bu hattan yararlanacak evlerin bağlantıların yapılması hattın işlevsel hale gelmesini istedi. 

 

Kaz Gölü mevkiinde başlatılan çalışmaları da inceleyen Mehmet Özköseoğlu burada bitirilmiş ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçenin bu güne kadar yapılmış en bülük projesi olan Kaz Gölü mevkiinde başlatılan çalışmaların büyük kısmı bitirilirken, tamamı ise 2016 yılında tamamlanacak. Buna göre Kaz gölü mevkiinde başlatılan çalışmada 1 adet bekçi evi, 1 adet terfi merkezi binası, 1 adet fosseptik yapımı,  1 km 600 mm lik yeni terfi hattı (kolektör hattı), kanal ıslahı çevre düzenlemesi ve aydınlatma ve peyzaj işleri yapılması planlanıyor. Büyük projenin bitimiyle birlikte Çaldıran İlçesi kalıcı olarak sağlıklı içme suyuna ve kaz gölü mevkiinde gezilir dinlenilir bir park haline getirilerek yurttaşların hizmetine sunacak. 

Editör: TE Bilisim