Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarına yönelik "Liderlik ve Motivasyon" semineri düzenlendi.

 

Seminer Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyzi Uluğ tarafından verildi. VASKİ İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca düzenlenen 1 günlük seminer, VAN TB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seminerde, kurumda yüksek performans sergilenmesi, moral ve motivasyonunun üst düzeye çıkarılması, tüm birimler de profesyonel liderlik vasfının yerleşmesi gibi konular ele alındı.    

 

Prof. Dr. Feyzi Uluğ,  Karar tiplerinden, karar sürecinin aşamalarından, karar sürecine katılma ve zaman yönetiminden söz ederek, yöneticinin ana işinin ve onun varlık nedeninin sorunları çözmek olduğunu vurguladı. Uluğ, Kurumsal anlamda liderlik, çalışanları etkileme, harekete geçirme güç ve yeteneğini anlatır vurgusunu yaparak, en önemli sorunlar, kurum çalışanlarının motive edilmesi ile kurum amaç ve hedeflerinin başarılmasına ilişkindir. Yönetim sihirli bir değnek değildir, reçeteye dayanmaz. O nedenle, çalışanları güdülemek için kullanılan araç ve yöntemler farklılık gösterir. Bu da bizi ister istemez yönetimde liderlik konusuna götürür şeklinde konuştu. Seminerde, kurumsal yönetim şekilleri, etkili  liderlikle ilgili yöntem, teknik ve stratejiler örneklerle desteklenerek incelenirken, karşılıklı soru ve cevaplarla seminer sona erdi.

 

Semineri tertipleyen İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Sevil Ersan Altunli ise kurum içi profesyonel bir liderlik ve motivasyon ve anlayışın yerleşmesi amacıyla bu semineri düzenlediklerini belirtti. Seminere VASKİ Daire Başkanları, şube müdürleri ve personeller katıldı.

Editör: TE Bilisim