Geçtiğimiz günlerde Tuşba’da gündeme getirdiğimiz yol ve kanalizasyon sorunu çözüm bulmaya devam ediyor. Tuşba Belediyesinden sonra VASKİ’de soruna el attı ve vatandaşın sıkıntısını çözmeye başladı.

 

Kısa bir süre önce gündeme getirdiğimiz yol ve kanalizasyon sıkıntısı çözüm bulmaya başladı. Van'da altyapı eksikliklerinin giderilmesi için Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Tuşba ilçesinde de çalışmalara hız verdi. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda Tuşba ilçesi sınırlarında altyapısı olmayan sokaklar, ekiplerce tespit edilerek gereken çalışmalar başlatılıyor. Ekiplerin mahalle sakinlerinden gelen istekleri yerinde tespit ederek incelemesi sonucu, gerekli olan değerlendirmeler yapılarak çalışmalara devam ediyor.

 

İmar, yol ve kod durumları incelenen ve uygun bulunan sokaklarda kanalizasyon çalışması başlatan ekipler tüm mahallelerde tespit işlemlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede Tuşba ilçesi sınırlarında bulunan Altıntepe Mahallesi 3. sokakta 200 mt, Şükrü Yörük sokakta 150 Mt, Şemsibey Mahallesi 2906 nolu sokakta 200 mt, Şemsibey Mahallesi 2911 çıkmaz sokakta 100 mt, Yalı Mahallesi Sazlık 2. sokakta 300 mt, İskele Cezaevi çıkmaz sokak ile Cezaevi 2. sokakta 400 metrelik 200"lük kanalizasyon hattı yapıldı. Kısa sürede hızlı ve kaliteli bir çalışma sonucu halkın hizmetine sunulan kanalizasyon bağlantıları ile mahalleli büyük bir sıkıntıdan kurtarılmış oldu. Ekiplerin diğer mahallelerde de eksik olan altyapı hizmetlerinin bu çalışma sezonunun elverdiği sürece yapımlarına devam edeceği de açıklandı.

Editör: TE Bilisim