VASKİ, Van kent merkezi İpekyolu, Edremit, Tuşba ilçelerinde başlatılan 12 Km kanalizasyon hat yapım işine devam ediyor. 2017 çalışma programına alınan İpekyolu, Edremit, Tuşba ilçelerinin muhtelif yerlerinde 12 Km' lik kanalizasyon hat yapım işinde sona doğru gelindi.

 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğüne Bağlı Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca başlatılan çalışmalar kapsamında yeni imara açılan yollarda kanalizasyon hat yapım işi yapılarak vatandaşların sorunları gideriliyor. İpekyolu İlçesi Bostaniçi mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin başvurusunu değerlendiren Kanlizasyon Dairesi Başkanlığı Serhat Sokağın imara açılmasıyla birlikte çalışma başlattı.

Bostaniçi Mahalle Muhtarı Celalettin Tuygun VASKİ' nin Çalışmalardan Memnun

 

Vali ve VASKİ yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Bostaniçi Mahalle Muhtarı Celalettin Tuygun,''bölgemizin sorunları çok, bunları bir an evvel bitirilmesi elbette ki zor. VASKİ' nin çalışmalarını yerinde buluyor ve takdir ediyoruz. Mahallemiz büyük, kırsal kesim ve sürekli göç alan bir mahalledir. Her yıl yeni 20' ye yakın yeni sokak açılıyor. Bu yeni açılan sokakların su ve kanalizasyon yapımı için VASKİ' ye müracaatımız oluyor. İmara açık olmayan sokaklarımızda alt yapı çalışması yapamayan VASKİ bu sokakların imara açılmasıyla birlikte çalışmalarını başlatıyor. Bu ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Mahalle sakinlerinin VASKİ' ye ait sorunların kendilerine iletildiğini ifade eden Tuygun, ''Bugüne kadar VASKİ hizmet binasına her gidişimde ilgilendiler sıkıntılarımızı yerinde görüp çözmeye çalışıyorlar. Çalışmaların bu şekilde devam etmesinden ben ve mahalle sakinlerim memnundur. İnşallah çalışmalar bu şekilde devam eder.'' şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim