Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünce kentin değişik noktalarında başlatılan kanalizasyon hattı çalışmaları Yalım Erez ve Karpuzalan mahallelerinde devam ediyor.  

 

Van kentinin daha sağlam bir alt yapıya sahip olması için VASKİ Genel Müdürlüğü bir taraftan alt yapıda tamir onarım yaparken, diğer taraftan kanalizasyon hattı olmayan yerlerde kanalizasyon hat çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma sezonunda 12 Km'lik kanalizasyon hattı döşemeyi hedefleyen VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı 650 metrelik kısmını Yalım Erez mahallesinde yapacak. Terfi merkezi yerine kendi cazibesiyle çalışmasını sağlayacak olan yeni kanalizasyon hat çekim çalışma sonunda, öncesinde oluşan sıkıntıları da gidermiş olacak.

 

EKONOMİK KAZANÇ DA ELDE EDİLDİ

Alt yapı çalışmalarında nüfus oranlarını ve gelecek yılları düşünerek çalışmalarını yürüten VASKİ Genel Müdürlüğü, Terfi merkezinin, elektrik kesintilerinden ve çeşitli sebeplerden oluşan sıkıntılardan dolayı sızıntılar oluşmaktaydı. Bu sızıntılar kötü koku ve görüntü kirliğine sebep olmaktaydı. Bu sıkıntıları en aza indirgemek amaçlı kendi cazibesiyle işleyeşini sürdürecek yeni kanalizasyon hat döşenmesiyle birlikte ekonomik olarak kazanç sağlamış olacak.

 

VATANDAŞ MEMNUN

Büyükşehir Belediyesinden ve VASKİ çalışmalarından memnun olan mahalle sakinlerinden Ebubekir Keleş ve Mevlüt Gençer ilk kez döşenen kanalizasyon hattına evlerinden bağlantı yapılabilmesi için destek talebinde bulundu. Genel olarak kentin değişik yerlerinde Büyükşehir çalışmalarını gördüklerini de ifade eden yurttaşlar çalışanlara teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim