Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, yıllardır hizmet götürülmeyen en ücra mahallelere hizmet seferberliği başlattı. İçme Suyu Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar, zor arazi koşullarında yağmur ve karlı alanlarda da aralıksız devam ediyor. Sadece iş makineleri ile ulaşımın sağlandığı alanlarda mahallelere içme suyu hattı çekilmesi için ekiplerin zor şartlarda yapılan çalışmalar halktan da takdir gördü.

 

MAHALLELERE İLK KEZ İÇME SUYU HATTI ÇEKİLİYOR

Tuşba İlçesi Halkalı Mahallesi Kale Mezrası içme suyu hattı yapımında ekipler, toplam uzunluğu 550 metre olan ancak engebeli arazı yüzünden zorlukla devam eden çalışmalarda basınca dayanıklı (PN16 32/40'lık) içme suyu isale hattı çalışması yürütüyor. Ayrıca 1 adet kaptaj imalatının da yapılacağı mahalle ilk kez böyle bir hizmetle tanışmış olacak. Ayrıca Çatak ilçesi Görentaş Mahallesi Yapılı Mezrasının 2 bin 500 metrelik içme suyu hattı yapımı da aynı şartlarda sürüyor. Yine basınca dayanıklı boruların kullanıldığı hat yapımına ilave olarak 1 adet kaptaj imalatı ve 1 adet 30 m3'lük depo onarımı yapılmaktadır.

 

30 ADET SONDAJ MUHAFAZA ODASI YAPILACAK

30 adet sondaj muhafaza odası yapım işinin hedeflendiği çalışmalarda şimdiye kadar 10 adet sondaj odasının yapımı bitirildi. Yapılan sondajlara dışarıdan müdahaleyi engellemek, sondajı ve elektrik panosunu koruma altına almak için 4x3,5 m ebatlarında yapılan muhafaza odalarının 4 tanesi Erciş ilçesi olmak üzere Karpuzalan, Halkapınar, Alabayır, Gedikbulak, Atmaca, Yaylıyaka Döşeme mahallelerinde hizmete girdi.

Editör: TE Bilisim