Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) kuruma büyük yük olan enerji maliyetini en aza indirmek için yeni projeler üretiyor.

 

VASKİ, ilk kez tüm arıtma tesisleri için bir çalışma başlatarak, güneş enerji sistemi kurmaya karar verdi. VASKİ’nin Edremit, Gevaş ve Erciş ilçelerinde bulunan Atık Su Arıtma Tesislerinde incelemeler yapan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Kuzey Şube Müdürü Nuri Çiftçi ile Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç’den bilgiler aldı. Kurumun en önemli gider kalemini oluşturan enerji giderlerinin minimum seviyeye indirilmesine yönelik öngörülen etüt çalışmalarına başlandı. VASKİ, yapımı devam eden 100 milyon TL’lik Merkez İleri Biyolojik Atıksa Arıtma Tesisinin Güneş enerjisi sistemi ile kendi elektrik enerjisini üreteceği kaydedilirken, diğer arıtma tesislerine de aynı sistemin uygulanacağı açıklandı.

 

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, arıtma tesislerinde incelemeler yaparak yetkililerden detaylı bilgiler aldı. Bu çalışmanın startının verildiğini ifade eden Tekataş, “Bundan sonra enerji giderine harcanan meblağlar ile daha güzel hizmetlere imza atacağız. Etüt çalışmalarına bu gün itibari ile başladık. Erciş İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesislerindeki incelemelerimizden sonra İskele, Edremit ve Gevaş atıksu arıtma tesislerimiz de incelemelerde bulunduk. Personellerinizden bilgi aldık ve sorunlarını dinledik. İnşallah bu tesislerimizin tamamına güneş enerjisi sistemleri kurmak marifetiyle enerji giderlerimizi ciddi manada azaltmayı planlıyoruz. Etüt çalışmalarımız bugün itibariyle başladı hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim