ŞEHRİVAN HABER - 2019'un Mart ayında yapılacak olan seçimler için çalışmalar başlarken kurumlarda da istifalar bir bir gelmeye başladı. YSK'nin istifa için son tarih olarak 1 Aralık'ı açıklarken adaylık düşünenler de harekete geçti. Van Büyükşehir Belediyesi için ilk adımı Sinan Hakan'ın atıp başvuru yaptığı süreçte bir istifa da VASKİ'den geldi. 

Van'a Ağustos 2017'de atanan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da dün itibariyle belediye başkan adaylığı için istifa ettiğini duyurdu. Bir buçuk yıl gibi bir süredir Van'da görev yapan Tekataş istifasını sunup dün itibariyle kurum çalışanları ile vedalaştı.

 

İŞTE ADAY OLACAĞI BELEDİYE!

İstifasını sunduktan sonra ayrıldığını sosyal medyada duyuran Tekataş, adaylığı ile ilgili olarak: "Sayın Valim Murat Zorluoğlu’nun teveccühleri ve Sayın Bakanımız Süleyman Soylu beyin taktirleri ile atandığım ve yaklaşık 1,5 yıl görev yaptığım Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü görevimden 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Elazığ’dan AK Parti a.adayı olmak için ayrılmış bulunuyorum. Başta bu göreve bizleri layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Genel Sekreterime fedakarca görevlerini yürüten tüm mesai arkadaşlarıma ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Van’ lı hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepimize hayırlı olanı nasip etsin."

 

YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU!

Öte yandan Tekataş'ın ayrılması ile birlikte gözler yerine gelecek isme çevrilirken, o ismi de Tekataş yine kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Son dönemlerde Akdamar'a tatlı su götürülmesi, arıtma tesisi gibi çalışmalarla adından söz ettiren VASKİ'nin genel müdürlüğü için Tekataş şu ifadelere yer verdi: Gönlüm rahat VASKİ emin ellerde. VASKİ Genel Müdürü v. Adam gibi adam Emrah Çayırlı. Hayırlı olsun kardeşim." Tekataş'ın genel müdür vekili olarak açıkladığı Çayırlı, Tekataş'la birlikte göreve gelmiş ve uzun süredir genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

Editör: TE Bilisim