ŞEHRİVAN HABER - Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), geçtiğimiz günlerde Gürpınar ilçesinde Van Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında düzenlenen muhtarlar toplantısına katıldı.

 

Toplantıya katılan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve daire başkanları, 2017 yılında yapılan çalışmalar ve 2018 yılında yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Toplantıda söz alan muhtarlar mahallelerine ilişkin istek ve talepleri iletirken, yapılan çalışmalar içinde teşekkür ederek, "VASKİ hizmet için yarışıyor, isteklerimiz anında karşılık buluyor." Dedi. Toplantı sonrası ilçe merkezini muhtar eşliğinde gezen Tekataş, yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Tekataş aciliyet noktasında yapılması gereken çalışmaları da tek tek not aldı.

 

TEKATAŞ: MUHTARLAR YOL GÖSTERİCİDİR

Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Teketaş şunları söyledi: "Bizler muhtarlarımızı önemsiyor, görüşlerine değer veriyoruz. Onlar bizim için yol gösterici ve seçilmiş kişilerdir. Halkın beklentilerini, taleplerini bizlere ileten muhtarlarımız ile sıkı bir diyalogumuz var, onların kişisel değil, toplumsal beklentileri var. Bu açıdan muhtarlarımız bizim önceliklidir."

 

“SONDAJ SADECE GÜNÜ KURTARIYOR”

Bazı mahalle muhtarlarının sondaj talebi üzerine de konuşan Tekataş, "Biz köklü çözüm yapma gayretindeyiz. Bu anlamda ne masraftan ne de çalışmaktan kaçıyoruz. Sondaj günü kurtarmaktan başka bir şey değil. Sondajı kurduktan sonra bize maliyeti getirisinin kat ve kat üstünde oluyor. Yapılan hizmette boşa gidiyor. Kaynak suyu var ise ilk önceliğimiz bu suyu kullanmaktır. Kent merkezindeki sondajları da kapatıyoruz. Maliyeti ve sağlık koşullarını göz önüne aldığımızda kuruma zarardan başka bir şey değil. Yürüttüğümüz programlar çerçevesinde ilçelerimizi kaynak suyuyla buluşturacağız." Şeklinde konuştu.

 

"ŞANSLIYIZ" DEDİ VE EKLEDİ

VASKİ çalışanlarının fedakarlık gösterdiğini belirten Tekataş yeri geldiğinde at sırtında arızaya ulaştıklarını sözlerine ekledi. Tekataş son olarak şunları söyledi: "Bir gün bir mahallemizin sorunları var diye not aldık. Güvenli bölge olmadığından müdahale etmemiz için bir süre beklememiz gerekliydi. Mesai arkadaşlarım sorunun acil olduğundan müdahale etmek zorunda kaldı. Güvenli olmayan bölgede yapılan çalışma sonrası Kaymakam Bey bizi uyardı. Güvenli olmayan bölgede çalışma yapan arkadaşlarımızı bizde uyardık. Canlarını hiçe sayarak vatandaşın mağduriyetini gidermeye çalışan bir ekibimiz var. Bu konuda şanslıyız. Hizmet ile ilçeler yeni bir dönem yaşıyor."

Editör: TE Bilisim