Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş 2017-2018 çalışma programı hazırlıkları çerçevesinde sorunları yerinde görmeye devam ediyor.

 

Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezinin salonunda yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki,  İlçe Emniyet Müdür Vekili Yunus Emre Aksoy, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Aylık yapılan değerlendirme toplantısında yapılacak hizmetler değerlendirilirken, mahalle muhtarları tek tek söz isteyerek sorun ve ihtiyaçlarını dile getirdi. Toplantıda konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçede belediye ve kaymakamlık olarak hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, "Hizmetlerimiz aralıksız sürüyor, Daha modern ve yaşanılabilir bir Çaldıran için gecemizi gündüzümüze kattık. Eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma birçok alan da çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz enerjisi için yürüttüğümüz çalışmalar sonuç verdi. EPDK yetkili firmaya ilçemiz için alan lisansı verdi. 2018 yılında ilçemize doğalgaz enerjisinin verilmesini umuyoruz. İlçemizdeki tüm okullarda bakım ve onarım çalışmasını bitirip 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılına hazırladık. İlçemizde bulunan 70 mahallemizden 32 mahallemizin içme suyu problemi yıllardır devam etmektir. Sağlıklı içme suyu noktasında problemler var. dolasıyla bu sorunları VASKİ ile birlikte çözüme kavuşturmak istiyoruz.” Dedi

 

Çaldıran İlçesinde muhtarlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen Tekataş çalışma programı çıkararak sorunların bir an evvel giderilmesini istedi. VASKİ genel müdürü Tekataş “Çalışma sezonunun Van'da ve özelikle Çaldıran ilçesinde mevsimsel olarak kısa süreli, bu kadar kısa sürede hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu hizmetlerin başında kuşkusuz su geliyor. Temel gayemiz sorunları çözerek sağlıklı içme suyuna kavuşturmak.” Diye belirtti.

 

Sağlıklı içme suyunu en iyi şekilde halka ulaştırmak istediklerini vurgulayan Tekataş “Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Çaldıran ilçemizde de sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunları yerinde görüp ona göre kendimize bir çalışma planı hazırlıyoruz.  Konunun aciliyetine göre başlattığımız çalışmalarımıza sizinde önerilerinizi katarak daha genişletmiş olacağız. 2017 yılı çalışma programı dahilinde ihalesi yapılan alt yapı çalışmalarının sonuna gelinmiş bulunmakta. Hazırlanan çalışma programına dahil ettiğimiz ek işlerimizle sıkıntılarınızın bir çoğu giderilmiş olacaktır. Sizlerden destek istiyoruz, abonesiz hiç bir hanenin olmaması ve bu şekilde kayıp kaçak çalışmalarında, bizimle birlikte hareket ederek halkımızı bilinçlendirelim.” Dedi

 

2017 yıllında Selik Mahallesi isalle hattına su verilerek mahallenin su sorunu çözüldü. Yapılan çalışmalardan dolayı Selik mahalle muhtarı Adem Çınarbay VASKİ genel müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca 20 yıldır kanalizasyon altyapı hizmeti bekleyen Çaldıranın kışla mahallesi sakinleri, kanalizasyon sorununun kaymakam Dündar’a iletmesinden on gün sonra, VASKİ ekipleri çalışmalara hız verilerek başlatıldı. VASKİ Genel Müdürü Tekataş ilçedeki çalışmaları incelerken özellikle mahalledeki kadınlarımızın iyi dileklerini sunmak için, çalışmanın yapıldığı sokakta Kaymakam Dündar ve VASKİ Genel Müdürü Tekataş’a yaptıkları hizmetler için teşekkür etti. Tekataş çocuklara hediyeler vererek bir süre onlarla sohbet etti.

 

2017-2018 ÇALDIRAN İLÇESİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2017 yıllı program dahilinde ihalesi yapılan çaldıran merkezde 4 500 metre içme suyu şebeke hattı döşeniyor. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesine 7200 metre kanalizasyon hat yapımı yüzde 90 oranında tamamlanmıştır.

 

2017 yılı için aciliyet gerektiren yerlerde ise sorunların çözülmesi hedeflenmektir.

2018 yıllı iş programına alınan, kanalizasyon hat yapımı, içme suyu temini hat döşemesi, kaptajlar, depo yapımı ve mevcut depo tadilatları yapım işi gibi hedefler masaya yatırıldı. 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş toplantı ardından çarşı esnafını gezerek  ziyaretlerde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim