Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı yeni hat çekimleri için start verdi. Tuşba ilçesinde kanalizasyon çalışması başlatan VASKİ, eksikliklerin tamamen giderilmesini hedefliyor.

 

İlçe ve mahallelerde yeni kanalizasyon hatlarının çekimi için çalışmalarını sürdüren VASKİ, Tuşba ilçesinde de eksik olan yerlere toplamda 12 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı çekerek, bu konudaki eksikliklerin tamamen giderilmesini hedefliyor. Çevre sağlığı açısından da büyük tehlike arz eden kanalizasyon eksikliğinin giderilmesi ile, mahalleler temiz bir çevreye de kavuşmuş olacak.

 

ALT YAPI TAMAMEN BİTİRİLECEK

2015 yılı içerisinde ihalesi yapılarak uygulamaya alınan Tuşba ilçesinin Kanalizasyon sorunun giderilmesi çalışmaları muhtelif sokaklarda sürdürülürken halkın altyapı sorunlarının tamamen giderileceği belirtildi. Özellikle Şemsibey Mahallesine bağlı Kanal üstü bölgesi, Altıntepe Mahallesi Üstyol ve Kalecik yoluna bağlı sokaklar, Abdurrahman Gazi Mahallesi Esma Sokak gibi yıllardır kanalizasyon hattı olmayan yerlerde ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda mahallelerin nüfus artış hızı göz önünde bulundurularak uzun vadeli hizmette kalacak Q 200 ve Q 300 milimetrelik hatlar döşeniyor.

 

HALK BEKLEDİĞİ HİZMETLERE KAVUŞACAK

Tuşba'da hedeflenen 12 kilometrelik kanalizasyon hatlarının yapım işinin uzman ekiplerce sürdürülürken, çalışmaların en geç Nisan ayının sonunda tamamlanacağı ve bu hizmetlerle halkın yıllardır beklediği hizmete kavuşacağı kaydedildi. Çalışmaları yakından takip eden mahalle halkı, “Hepimiz hastalıklı ve sağlıksız ortamlarda oturuyorduk. En büyük derdimiz olan kanalizasyon hizmetinin ilk kez getirilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim