Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü içme suyu abonelerinin su borcu tahsilatlarını rahat yapabilmeleri için çarşı merkezinde yeni su tahsilat veznesi açtı.

 

VASKİ Genel Müdürlüğünün hizmet verdiği bina dışında Edremit, Erçiş ve Gevaş ilçelerine kurulan su tahsilat vezneleri sonrası İpekyolu ilçesinde de su tahsilat veznesi kurdu. İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Demirciler Sokak (Feqiye Teyran Parkı arkası) da kurulan su tahsilat veznesi 08-12 13-16 saatleri arası hizmet verecek. Su faturalarının daha hızlı ve zaman kaybı olmadan ödeyebilmeleri için yurttaşların rahat ödeyebilecekleri mekân seçildi. Su faturasını ödemek için İpekyolu üzerinde bulunan VASKİ hizmet binası veznelerine gitmeden yurttaşlar ödemelerini artık bu yeni veznede yapabilecek.

 

Su borcunu ödemek için yeni açılan vezneyi tercih eden Abdulhadi Çiftçi "Burada veznenin açılmasını çok önemli buluyorum. Öncesinde uzak olan VASKİ binasındaki vezneyi kullanıyorduk, 2 araç değiştirmek zorunda kalıyorduk. Şimdi 2 adımlık yerde memnunuz." dedi. Yeni açılan yeni vezneyi kullanan Bahattin Deniz isimli yurttaş ise "burada veznenin açılmasından dolayı memnunuz ve de çok iyi oldu. Ben esnafım eski yerine gidip gelirken iş yerimize geç kalıyorduk. VASKİ bunu yapmakla çok iyi bir çalışma yapmış. Bu rahatlığın sağlanmasını daha da yeni veznelerin açılmasını istiyoruz."şeklinde konuştu. İpekyolu ilçesi İpekyolu şube su tahsilat veznesinde 3 veznedar hazır bulunacak. yurttaşların daha rahat ve hızlı ödemelerini yapabilmeleri için VASKİ’nin su tahsilat vezneleri olmayan ilçelerde vezne açma çalışmaları ise devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim