Avrupa Birliği ile Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından ortaklaşa finanse edilen Erciş içme suyu temini projesi çalışmalarının aylık ilerleme toplantısı gerçekleştirildi.

 

VASKİ toplantı salonunda yapılan 16. aylık ilerleme toplantısına Çevre Şehircilik Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığından Mehmet Ali Özmenek, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan Arif Karbak, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Altan, Plan Proje ve Yatırım Daire Başkanı Çelenk Erdinç, projenin müşavir ve müteahhit firma temsilcileri de katıldı.

 

Erciş ilçe merkezde su sorununu büyük ölçüde çözecek olan projenin gelişimi ve gelinen aşama ile ilgili detaylı sunumlar yapılarak, taraflar bilgilendirildi. Erciş içme suyu temini projesi çalışması ilerleme toplantısında 226 kilometrelik şebeke ve isale hattı yapımı proje çalışması bitimiyle tamamlanacak. Terfi merkezleri, su depolarının yapımı-onarımı, abone bağlantıları ve su sayaçlarının değişimi için gerekli ek süre verilerek tamamlanması hedefleniyor. Erciş ışıklı' da havza korunması ve çevre düzenlenmesi yapılarak proje kapsamındaki su arıtma tesisinden günlük 35.860 m3 su arıtılmış olacaktır. Projenin 2016 Aralık ayı sonu itibariyle bitirilmesi kararı yenilendi.

Editör: TE Bilisim