Erciş ilçesinde, Avrupa Birliği’nin hibe desteğiyle yapımı süren Erciş Su Arıtma Tesisleri bölge için örnek bir proje olarak uygulanıyor. Van'da Avrupa Birliği'nin hibe desteği ile büyük bir proje hayata geçiriliyor.

 

Van'ın en büyük ikinci ilçesi olan Erciş'te su sorununu büyük ölçüde çözecek olan proje ile yeni depolar, yeni su hatları, terfi merkezi, su arıtma tesisleri inşa edilecek. Proje ile ilgili 11. aylık toplantı VASKİ toplantı salonunda gerçekleştirildi. AB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile VASKİ'den yetkililerin katıldığı toplantıda proje ile ilgili detaylar ve çalışmaların durumu değerlendirdi.

 

Erciş’te Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Van Su ve Kanalizasyon idaresi(VASKİ) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Erciş İçme Suyu Temini Projesi için çalışmalar devam ediyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve yüzde 85’i hibe olacak projenin ön çalışmaları sürdürülürken, konu ile ilgili tarafların görüşmelerinin 11.aylık toplantısı da tarafların bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi. Toplantıya VASKİ Plan Proje inşaat ve Yatırım Daire Başkanı Yılmaz Altan, Müşavir firma yetkilisi takım lideri Mehmet Yaşar Varol, Yüklenici firmadan Proje Müdürü Haldun Sarı ve ekibi katıldı. Erciş’te içme suyu sorununu büyük ölçüde çözecek olan bu proje ile 220 kilometrelik şebeke ve su isale hattı, terfi merkezlerinin yapımı planlanıyor. Şebeke hattında 13 km'lik düktil diye adlandırılan yüksek standartlarda ki borular ile HDPİ borular döşenecek. 2016 yılında bitirilmesi hedeflenen projede 64 km'lik bir hat döşenerek yüzde 30'u bitirilmiş duruma getirildi. Yeni yapılacak olan su arıtma tesislerinden saniyede 415 litre su arıtılmış olarak halka dağıtılacak.

Editör: TE Bilisim