VASKİ, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığının düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kez de "Toplumsal Cinsiyet" konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan "Toplumsal Cinsiyet" konulu seminer başladı.

Van Ticaret Borsası konferans salonunda verilen seminere Daire Başkanları, Şube müdürleri ve VASKİ çalışanları katıldı.

 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım tarafından "Toplumsal Cinsiyet" konulu seminer verildi. Üç gün sürecek olan seminerde VASKİ çalışanlarına toplumsal cinsiyet konusunda yapılan araştırmalar, toplumsal gerçekler aktarılırken, ayrıca katılımcıların bire bir görüşlerine de başvuruldu. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen seminerde Doç Dr. Zeynep Kıvılcım, seminer katılımcılarıyla da görüş alışverişinde bulunarak, verilen örnekler üzerinden konunun önemine dikkat çekti. Seminerin verilmesinde ki amaca dikkat çeken Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım, "VASKİ elemanlarına yönelik bir eğitim çalışması yürütüyoruz. Amacımız devam eden çatışma ortamı ile ülkenin her alanında ayrımcılık ve şiddete uğrayan kadınların, bu kadınların bu şiddetin ve ayrımcılığın arkasında yer alan toplumsal cinsiyet rollerini görerek bir arada tartışmak. Özellikle bölgedeki kürt kadınlar hareketinden ön açıcı enerji alarak 2105 yılını kadın cinayetleri ile kapatmışken, bir arada konuşup tartışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu ayrımcılığı ve şiddeti bir kader olmaktan çıkarmaktır. Biz biliyoruz ki bu şiddet politiktir, ideolojiktir. Bu nedenle üzerinde durup tartıştığımız zaman özümlenebilir ve durdurulabilir" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim