Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, (VASKİ) yapmış olduğu yeni atılımlarla kurumun su abone sayısında büyük artış sağladı.

 

Birçok alanda yeniliklere imza atan VASKİ, bir yandan kaçak su kullanımı ile mücadele ederken, bir yandan da yeni abone kayıtlarını gerçekleştiriyor. VASKİ, 2017 Kasım ayı verilerine göre, toplamda 13 bin yeni abone daha kaydetti. Mevcut abone sayısı 2016 yılında 161 bin 970 iken, bu sayı 2017 yılının ilk 11 ayında 175 bin 546'ya ulaştı.

 

Ekiplerin bu konuda ki çalışmalarının devam ettiği ve artışın 2018 yılında daha üst seviyelere çıkması için yoğun mesai harcandığı açıklandı. Uzun yıllar abonelikleri yapılmayan TOKİ konutlarının abonelik işlemlerinin de halen devam ettiği, TOKİ'lerin birikmiş su borçlarının ödenmesinde de kolaylık sağlandığı, buna bağlı olarak da abone sayısının giderek artış kaydettiği belirtildi.

 

Geçen ay gerçekleştirilen VASKİ Genel Kurulunda içme suyu ücret tarifesinde merkez ilçe okullarında yüzde 33 oranında indirime gidilirken, 6360 sayılı Kanun ile köyden mahalleye dönüştürülen mahallelerdeki eğitim kurumlarında ise yüzde 83 oranında indirime gidilmişti. TOKİ abonelerinin mağduriyetinin giderilmesi amaçlı ise 31.12.2017 tarihine kadar olan biriken endeks üzerinden yüzde 50 indirime gidildiği, biriken borcun ödenmesine de kolaylık getirilerek taksitle ödeme imkanı sağlandığı açıklanmıştı.

 

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kurumumuz hizmet kurumudur, halkımıza en iyi, sağlıklı ve temiz suyu ulaştırmanın çabası içindeyiz. Bunun VASKİ'ye ciddi maliyetleri var. Bu maliyetleri en aza indirmek için de yeni abonelerin kaydedilmesi ve gelirin artırılması gerekir" dedi.

 

Tekataş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hizmet alımının bir bedeli olmalıdır, bunun için çaba gösteriyoruz. Zamanında ödenen su ücretleri yeni hizmet demektir. Genel kurulda aldığımız karar ile de 2018 yılı için suya yeni bir zam yapmama kararı aldık, Vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin gayreti içindeyiz. Yeni abonelerle kurumumuz daha güçlü hale gelecektir.” 

Editör: TE Bilisim