Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent merkezinde bulanan 14 mahalle ve merkeze yakın konumda bulanan köylere 4 bin adet çöp bidonunun dağıtımına başladı. 
Van Belediyesi’nin hizmet çalışmaları kent genelinin tüm alanlarında devam ediyor. Van Belediyesi’nin en çok önem verdiği temizlik çalışmaları, kent genelinde gece gündüz sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, kent genelinde temizlik çalışmalarının yanı sıra, mahalle ve sokaklarda halk ile birebir görüşmeler yaparak çevreyi temiz tutmaları için görüşmeler yapıyor. Belediye ekipleri ayrıca mahallerde temiz bir çevre için el broşürleri dağıtarak, anonslar da yapıyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak mahallelerde ve sokaklarda belirlemiş oldukları noktalara bırakılmak üzere kent genelinde 4 bin adet çöp bidonunun dağıtımına başladı. 14 mahallede çöp bidonu dağıtacak olan temizlik çalışanları, bu sırada da halka çevre ile ilgili bilgilendirici faaliyette bulunacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü, ayrıca merkeze yakın olan köylerde de bu çalışmaları yapacak.
Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, kentte poşetleme sistemi uygulaması yapılan alanlar dışında bulunan tüm noktalara 4 bin adet çöp bidonu dağıtımı yapacaklarını söyledi. Mahalleler dışında merkeze bağlı birçok köye de bidon bırakacaklarını aktaran Kaval, bırakılan bidonların çalınmaması için insanların duyarlılık göstermelerini istedi. Kaval, “Dağıtılan bidonlarımız birçok mahallede çalınıyor. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Belediye olarak kentimizi iyi bir noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız ve hedefimizde budur. Özellikle büyükşehir olan kentimizin temizlik ile ilgili bir sorun yaşamaması için bizler üzerimize düşeni gece gündüz demeden çalışarak yapacağız. İnsanlarımızın çöp ile ilgili bir sorun yaşamaları dâhilinde bizleri aramalarını ve bilgilendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim