Ramazan ayında hava sıcaklığının yükselmesiyle, vatandaşlar cami ve parkları mesken tuttu. 


Tüm yurtta etkili olan sıcak hava Van’da da etkisini gösterirken, günün en yüksek sıcaklığı 30 derece olarak ölçüldü. Oruç ve sıcak havanın etkisiyle halsiz düşen vatandaşlardan kimileri ibadet için gittikleri camilerde zaman geçirirken, kimileri de serinlemek için park ve bahçelerde gölgeye sığınıyor.
Özellikle öğle ve ikindi arasındaki zamanı camilerde geçiren vatandaşlar, bir yandan ibadetlerini yerine getirdiklerini, diğer yandan da serinlediklerini söyledi. Ali Sabay isimli esnaf, “Dükkan sıcak olduğu zaman camiye gelip hem namazımızı kılıyoruz hem de serinliyoruz. Daha sonra tekrar işimizin başına geçiyoruz” dedi. 
Havaların sıcak olması ve oruç nedeniyle insanların bazen dinlenmek istediğini ifade eden Mehmet Şirin Yıldız adlı vatandaş ise “Mevsim itibariyle iyi. Fazla sıcak değil ama insanlar biraz yorgunluktan dolayı dinlenmek istiyor. İşi olan gelip burada hem dinleniyor hem de ibadetini yapıyor. İşi olanda gidip işini görüp yine geliyor” ifadelerini kullandı.
Bazı vatandaşlarsa serinlemek için park ve bahçelere gidiyor. Yusuf Şoz isimli vatandaş, ”Rabbim bu ayda bereketini zaten veriyor. Ama halkın çoğu oruç tutmuyor. Eskiden çoğu yer kapalıyken şimdi hemen hemen her yer açık ve insanların gözü içine bakılarak yeniliyor. Onun dışında her şey yolunda gidiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim