Van Ticaret Borsası, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van’ın bölgesel güç olması adına önemli projeler üretmeye devam ediyor. Faaliyet alanına Hakkâri ilini dâhil eden ve Türkiye’de bir ilke imza atan VATBO, Erciş, Özalp ve Çatak ilçelerine de borsa şubeleri açacak. VATBO Başkanı Selman Toprak, TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile yapılan müzakerelerde olumlu neticeler alındığını söyledi.

Toprak “Hakkâri ilimiz Van’ın faaliyet alanına dâhil edildi. Türkiye’de bir ilke imza attık. Bunda TOBB Başkanı ve yönetiminin büyük destekleri var. Sırada Van’ın ilçelerinde şube açmak hedeflerimiz var.”

 

Van’ın ilçelerinde açılacak Van Ticaret Borsası şubeleriyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında hizmet alacak Vanlılar zaman kaybı yaşamayacak. Vatandaşlar talep ve isteklerini VATBO’ya daha rahat aktaracak, bu talep ve istekler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına iletilecek. Böylelikle kamu kuruluşları ve vatandaşlar arasında sağlam bir köprü kurulacak.  Vatandaşlar tüm bu kolaylıklara ek olarak Borsa hizmetlerini bulundukları ilçelerden alacak. Van Ticaret Borsası; Hakkâri’nin dâhil edilmesi, Özalp, Çatak ve Erciş şubelerinin hizmete girmesiyle bölge ekonomisinde daha etkin rol oynayacak.

 

TOPRAK: ŞUBELER TEMSİLİYET NOKTALARI OLACAK

 

VATBO Başkanı Toprak “Şubeler tam hizmet veren bir temsiliyet noktası olacak. Tarım ve hayvancılık ile ilgili eğitimler sunulacak. Buna ek olarak kamusal desteklerden doğru ve hızlı projelerden faydalanmaları için faaliyet alanımıza dahil olan tüm hemşerilerimize hizmet sunacağız. Yine başta belirttiğimiz üzere Van’ımızın ilçelerinde de yoğun faaliyetler gerçekleştireceğiz. Erciş, Özalp ve Çatak’ta şubeler açıp hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

BARIŞ SÜRECİ ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

 

VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi bölgesel güç yapma gayretinde olduğunu belirtti. Toprak “Biz de bu vizyon çerçevesinde Van’ı bölgesel güç yapmak istiyoruz” dedi. Barış sürecinin kendilerine olumlu katkılar sağladığını kaydeden VATBO Başkanı Selman Toprak “Barış sürecinde önemli hamleler yaptık. Van’ı bölgesinin en önemli cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bu anlamda Hakkâri ilinin faaliyet alanımıza dâhil edilmesini önemsiyoruz. Bununla yetinmeyeceğiz. Erciş, Özalp ve Çatak ilçelerinde de şubeler açacağız. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz” diye konuştu.

 

VATBO BAŞKANI TOPRAK “VAN’IN BÖLGESEL GÜÇ OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Toprak  “Van’ımızın tarım ve hayvancılık alanında önemli konumda olan ilçelerimizde şubeler açarak hizmet ağımızı genişletiyoruz. Hizmetlerimizi Van’ın dört bir köşesine götürmek niyetindeyiz. Van; bölge illerine her anlamda hamilik yapan, sahip olduğu potansiyelle bu illere lokomotif olan bir ildir. Bu ilin konumu, bizleri daha fazla hizmet yapmaya mecbur kılıyor. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Van, bölgenin en köklü ve en önemli cazibe merkezi. Bu kimliğimize ek olarak 2023 vizyonu çerçevesinde Van’ı daha iyi yerlere getirmek gibi bir hedefimiz var. Vatandaşlarımız artık değişen dünya düzeninde daha çağdaş ve modern anlayışla hizmet almalı. Bizler de çalışma prensiplerimizi bu zemine oturtuyoruz. Van’ın sahip olduğu tüm potansiyeli başta da belirttiğim gibi daha etkin bir cazibe merkezi oluşturmak, bölgesel güç olma hedefini gerçekleştirmek için kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim