Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerden bu yana bir türlü taşların yerine oturmadığı VATBO'da bir kez daha bir gelişme yaşandı. Sürpriz bir atakla seçimi kazanıp seçildikten sonra ikiye bölünen Halil Tandoğan ve Salman Toprak ikilisinin seçimden bu yana devam eden mücadelesi geçen gün yapılan ikinci seçime rağmen yine bitmedi.

Yapılan seçimlerden sonra bir türlü itirazların bitirmeyen ve olayı 5 şirketin üyeliğini düşürmeye kadar götüren süreçte en son geçtiğimiz hafta yeni üye seçimi yapılmış ve kıran kırana geçen seçimlerde 'Mavi Liste' galip gelmişti. Seçimde mavi liste eşit çıkan oylama sonucunda kura ile galip gelmiş ve beyaz listenin önüne geçmişti. Fakat bu kez de beyaz listenin itirazları sonuç verdi ve bugün flaş bir kararla seçimlerin yeniden iptal edildiği belirtildi.

3'ÜNCÜ KEZ SEÇİME GİDİLECEK!

Geçen hafta yapılan seçimde VATBO’da mavi ve beyaz liste halinde gidilen seçimde 128 delege oy kullanmış, 2 Oyun geçersiz sayıldığı seçimde iki tarafta 63 oy almıştı. Oyların eşit olması nedeniyle seçim kurulu tarafından kazananın belirlenmesi için kura çekimine gidildi. Kura çekimi sonunda, mavi listede bulunan Özyılmazlar Petrol, Melek Besicilik, Bahattin Borak, Cacimler İnşaat ve VOTAŞ’ seçimden galip ayrılmıştı. Beyaz listenin itirazlarının incelenmesinin ardından seçimlerin iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği öğrenilirken bu seçimin yenilenmesi ile birlikte VATBO'da 1 yıl içinde 3'üncü kez seçime gidilmiş olacak.

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim