Van Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya VATSO Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Meslek Komite Başkanı Çetin Ebinç, Komite Üyeleri Necat Ayaz, Erdal Çakar, Tüketici Koruma ve Hakem heyeti, DAKA, KOSGEB yetkilileri ve sektörde yer alan firma yöneticileri katıldı.

 

GÜNEŞ: BİR ARAYA GELME SIKINTIMIZ VAR

Toplantıda söz alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Güneş “Bir araya gelme sıkıntımız var. Duyarlı olmamız gerekiyor ki sorunlarımıza çözüm bulunsun. Bu toplantılar devam etmelidir. Göreve geldiğimiz günden buyana üyelerimizin sorunlarını çözme noktasında birçok çalışma yaptık. Sektör toplantıları da bunlardan biri. Sektör toplantılarında üyelerimizin sorunlarını birebir dinleme ve çözüm üretme fırsatı buluyoruz” dedi.

 

EBİNÇ: ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

VATSO 5. Meslek Komite Başkanı Çetin Ebinç Komite tarafından yapılan çalışmalar hakkında sektör temsilcilerine bilgi verdi. Ebinç “Komitemiz bünyesinde bulunduğu sektörler nedeniyle yoğun bir kesime hitap etmektedir. Bu geniş kitlenin sorunlarının tespiti ve çözümüne yönelik çalışmaların yapılması önem arz etmektedir. Biz bugün üyelerimizin hayatlarını kolaylaştıracak önerileri dinlemek ve bu önerilerin hayata geçmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla toplandık” dedi.

 

 KOSGEB HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Sektör toplantısında vurgulanan önemli konuların başında kalifiye eleman sıkıntısı gündeme geldi. Firma yöneticileri kalifiye eleman sıkıntısının olduğunu, buna yönelik kursların açılmasını istedi. KOSGEB yetkilileri ise firmaların KOSGEB desteğinden faydalanabilmeleri için kayıt yapmalarını, var olan kayıtlarını ise her yıl Mayıs ayından itibaren güncellemeleri gerektiğini belirtti. KOSGEB yetkilileri olarak işletmelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve daha iyi hizmet sunmak için yeni çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekledi.  Satıcı ve tüketici haklarına değinilen toplantıda garantili ve garantisiz ürünlerle ilgili bilgiler verildi.

Komite Başkanı Çetin Ebinç Kalifiye elaman sıkıntısı diğer sektörlerde de olduğu sözlerine ekleyerek, bu sorunun çözümü için İŞ-KUR ile görüşmelerin başlatıldığını, toplantıda ele alınan sorunların çözümüne yönelik gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

 

AKARYAKIT İSTASYONLARI KAYITDIŞIDAN ŞİKÂYETÇİ

Van Ticaret Ve Sanayi Odası Akaryakıt İstasyonları Sektör Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya VATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Diyaeddin Altındal, Metin Abi ve Meclis Üyeleri İlhan Kaya, Sinan Hakan, Bülent Harman, KOSGEB, Bilim Teknoloji Müdürlüğü, Akaryakıt Vergi Dairesi ve sektör temsilcileri katıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet TAKVA, sektörün içinde bulunduğu sorunları sektör temsilcilerinden öğrenmek için bu toplantıları düzenlediklerini belirtti. TAKVA “Bu odayı birlikte yönetme hedeflerini yerine getiriyoruz. Bugün 13. Sektör toplantısını yapıyoruz. Sizlerden aldığımız bilgilerle sektörün içinde olduğu sorunları daha detaylı öğrenmiş olacağız. Ayrıca ilgili yerlerle gerekli görüşmeler yapılarak sizlerin sorunlarına çözüm arayacağız. Akaryakıt İstasyonlarındaki personellerin eğitimleri konusuna her türlü desteği sağlayacağız. Eğitim Akreditasyonu olan kurumlarla gerekli görüşmeleri yapıp,  gerekli eğitimleri düzenleyeceğiz” dedi. Akaryakıt istasyonları sektör temsilcileri ise birçok akaryakıt istasyonunun büyük cezalarla karşı karşıya olduklarını bildirdi. Temsilciler “akaryakıt sektörü çok zor günler yaşıyor. Bir suçtan birçok ceza yemiş firmalar var. Özellikle Enerji Piyasası Denetleme Kurulu denetimleri sektördeki bizleri bitirme noktasına getirdi. İstasyonlar işletilemez hale gelmişlerdir. Ayrıca dağıtım firmalarının çok ağır yaptırımları var.  Nakliye Bedelleri ile birlikte kar marjımız giderek düştü. Ayrıca sektördeki kayıt dışı bizleri çok zor durumda bıraktı. Bu konuda ilgili kurumlar gerekli denetimleri yapmalı ve ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler yapılmalı” ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: TE Bilisim