19 olan grup sayısının 25'e çıkması bekleniyordu. 54 olan meclis üyesi sayısı ise 70 üstü öngörülüyordu. Ne beklentiler tuttu ne de öngörüler...

 

Grup sayısı 19'dan 12'ye indi, üye sayısı 54'ten 36'ya düştü.

 

Seçim heyecanının sarıp sarmaladığı VATSO'da sürprizler art arda geldi.

 

Önce sayılar düştü ardından başkanlığa aday olması beklenen Zahir Kandaşoğlu “ben bu işte yokum dedi.

 

Yeni bir aday ortaya çıkmazsa seçim yarışı 3 aday arasında geçecek. Mirza Nadiroğlu, Feridun Irak ve Necdet Takva.

 

3 aday ve belirledikleri adaylar arasında geçecek seçimin sonucu şimdiden merak konusu.

 

Yalnız bilinen bir gerçek var. Gerçek olan şu ki, İlk kez “vizyon, misyon, kurumsallaşma, değişim, dönüşüm, gelişim, proje, iyi yönetim" laflarının bu kadar çok havada uçuştuğu bir seçim dönemine tanıklık ediyoruz.

 

Bildiğim kadarıyla Irak ve Nadiroğlu gruplarını oluşturmak için listelerin çıkmasını bekledi, ancak Takva seçim startını aylar öncesinden verdi.

 

Yola kimi erken, kimi geç çıktı. Ancak listelerin AB standardı olan NACE sistemine göre düzenlenmesi sadece yola erken çıkanların değil, geç başlayanların da işini zorlaştırdı.

 

Şöyle ki, daha önce kuyumcular, kırtasiyeciler ve sigortacılar bir gruptan giriyordu. Matbaacılar, iletişimciler ve bilişimcilerde öbür gruptan.

 

Şimdi bu iki grup birleştirildi. Hatta buna medikalciler ve özel sağlık kuruluşları da eklendi.

 

Bu gruplardan 9 meclis üyesi çıkması beklenirken sayı 3'e düşürüldü. Gel de, bir çatı altında toplanan bu gruplardan 3 aday belirle.

 

İster istemez 6 meslek grubunu temsil edenler dışarıda kalıyor.

 

Yani başkan adayları deyim yerindeyse iğneyle kuyu kazıyor. Kırmamak, dökmemek için kılı kırk yarıyor ama gene de işin içinden çıkamıyor.

 

Haliyle birilerinin hakkından feragat edip çekilmeleri gerekiyor. Çekilmekle kalsa iyi çekilenin bir de birlikte yola çıktığı arkadaşına çalışması gerekiyor.

 

Zira hiçbir grup sadece 3 adayın çalışmasıyla kazanılacak gibi görünmüyor.

 

Her bir grup için en az 6 kişinin çalışması gerekir ki, adaylar işin içinden çıksın, elleri rahatlasın.

 

 

VATSO'daki bu durumu koyu Beşiktaş taraftarı olan dostum şu sözle özetliyor: “Desene VATSO'da da feda zamanı başladıö Sözle birlikte beraberinde “yaprak dökümü deö demeyi ihmal etmiyor.

 

Evet VATSO'da olanları en iyi bu sözler özetliyor.

 

VATSO'da adayların önünün açılması için birileri feda edecek, fedakarlık gösterecek.

 

Maraton başladı. 12 grupta gösterdikleri 36 adaydan dolayı daha önce yola çıktıkları ama şimdi aday gösteremedikleri arkadaşlarını ikna edemeyen başkan adaylarının vakti daralıyor.

 

Kızgınlık, kırgınlık ve küskünlüğün önüne geçemeyen başkan adaylarının durumu biraz da sırtında yük, ayağında pranga olan atletin durumuna benziyor.