Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) seçimleri için beklenen tarih açıklandı. Daha önce iki defa ertelenen seçim için VATSO Yönetim Kurulu tarih olarak 17 Haziran’ı belirledi. Seçim öncesinde yarış iyice kızışırken adaylar büyük toplantılarla gövde gösterisi yapmaya başladı. 3 adayın yarıştığı seçim öncesi VATSO Başkanı Nadiroğlu ve EDH Lideri Takva düzenledikleri yoğun katılımlı toplantı ile seçim öncesi durum değerlendirmesini ve seçime girecekleri listelerini açıkladı.

 

NADİROĞLU: ŞOVMEN DEĞİLİZ, AMACIMIZ HİZMET

 

VATSO seçimlerine seçim tarihinin 17 Haziran olarak belirlenmesiyle birlikte seçim yarışında artık son viraja girildi. VATSO’nun iki güçlü adayı da seçime yarışının son dönemlerinde kalabalık ekiplerle birlikte iyice yüklenmeye başladı. Bu kapsamda hem seçim tarihini açıklayan hem de seçime gireceği listeyi kamuoyu ile paylaşmak isteyen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu objektiflerin karşısına geçti. Yanına Van’ın önde gelen isimleri ve STK, meslek örgütü ve iş dünyası temsilcisini de alarak açıklama yapan Nadiroğlu, seçime gireceği liste ile adeta gövde gösterisi yaptı. Nadiroğlu buradaki açıklamasında, “Seçimler bizim için çok önemlidir. İlimizin gelişmesi, kalkınması için önemlidir. Bu çaba ile biz yola çıktık. 15 yıldır odadayım. Hiçbir zaman bireysel menfaat için hareket etmedim. Toplumsal menfaatler için çaba sarf ettik. Biz şovmen değiliz. Şov yapmadık. Sakin duruşumuzla tüccar, tacir ve sanayicimize verdiğimizle güvenle durduk” dedi.

 

TAKVA: BİZDE ÜTOPİK VAAT YOK, GERÇEK HEDEFLER VAR

 

VATSO’nun bir diğer güçlü adayı olan Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) lideri Necdet Takva ise açıkhavada düzenlediği bir toplantı ile seçim bildirgesini açıkladı. Tıpkı Nadiroğlu gibi seçime gireceği ekip ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Takva, EDH adı altında hazırladıkları seçim bildirgesini açıklarken, VATSO ile ilgili projelerinde gelinen son noktayı da paylaştı. Ertelemelerden dolayı oldukça uzun süren bir seçim yarışında çalışmalar yürüttüklerini belirten Takva ise yoğun katılımlı toplantısında şu ifadelere yer verdi, “Bizim VATSO’muzdaulaşılamaz hedeflere, ulaşılamaz hayallere, ütopik vaatlere asla rastlamayacaksınız. Biz yapamayacağımızı, yapmayacağımızı vaat etmedik. Bugün de vaat etmiyoruz. Biz hiçbir zaman hayal ticareti, umut simsarlığı yapmadık, popülizme tenezzül etmedik. Bugün de Haziran ayında yapılacak olan oda organ seçimleri öncesinde de asla tevessül etmiyoruz. Biz yalanlar, iftiralar, ithamlar, karalamalar üzerine bir kampanya değil, planlar, projeler, hedefler üzerine bir kampanya yürüteceğiz.”

 

NECDET TAKVA'NIN SEÇİM BİLDİRGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

MİRZA NADİROĞLU'NUN SEÇİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Editör: TE Bilisim