Van Devlet Tiyatrosu (VDT) Müdürü Şirin Ergüven, tadilatı yoğun bir şekilde sürmekte olan ve iki yılda teslim edilmesi planlanan binalarının yoğun çalışmalar sonucu yeni sezona yetişeceğini ve açılışını ekim ayında yapabileceklerini söyledi.

 

Van’da yaşanan depremlerden dolayı mevcut binası tadilata alınan ve geçici kurulan Tiyatro Çadırı’nın da yetersiz oluşundan dolayı oyunlarını çeşitli illerde oynamak zorunda kalan Van Devlet Tiyatrosu, kentte seyircisiyle buluşacağı günü iple çekiyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven, VDT’nin binasının güçlendirme ve onarım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “Binanın dış cephesi neredeyse şekillendi, iç kesimde ise yeniden restorasyon hızla devam etmekte. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik ekipler, tiyatro sahnemizin kusursuz olması için çalışıyorlar. Başlangıçta iki yılda teslim edilmesi planlanan binamızın yoğun çalışmalar sonucu yeni sezona yetişeceğini ve açılışımızı ekim ayında yapabileceğimizi umuyorum” dedi.

 

Sahnesi tadilatta olduğu için profesyonel bir çalışma alanı olmayan VDT’nin tüm olumsuzluklara rağmen bu sezon zor şartlarda iki oyun çıkardığını vurgulayan Ergüven, “İlk oyunumuz Plinio Marcos'un yazıp Ferdi Değirmencioğlu'nun sahnelediği, oyuncularımızdan Edip Kamacı ve Özgür Titiz'in oynadığı ‘Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular’, ikinci oyunumuz ise Hristo Boychev'in yazıp Hakkı Kuş'un yönettiği ‘Albayın Karısı’ oyunudur. Bu oyunda VDT oyuncularından Tolga Gülcüler, Gül Urgan, Doğukan Özman, Muharrem Dalfidan, Nedim Salman, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Ezgi Yıldız Küçük, Efe Küçük, Zeynep Yalçın Gören, Mustafa Mert ve Aron Buniel oynamakta. Bu yıl yeni çıkan oyunlarımızı ve geçen sezonda çıkan çocuk oyunumuz ‘Kurbağa Prens’i tüm Türkiye'de turne kapsamında sergiledik. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün yurdumuzdaki seyircilerimizle buluştu. VDT olarak turne kapsamında gittiğimiz iller Elazığ, Malatya, Rize, Ordu, Denizli, Aydın, Adana, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Beypazarı, Samsun ve Çorum. Şu anda hala turnedeyiz. Ayrıca bu yıl Konya’da ‘Bir Ses Bin Nefes’ ve Antalya’da ise ‘Albayın Karısı’ adlı oyunumuzla festivallere katılacağız. Tüm bu oyunlarımızı ve yeni çalışmalarımızı önümüzdeki sezon Van seyircisi ile buluşturacağız. Yeni sezonun oyunlarını şimdiden seçmeye başladık. Van seyircisini hem güldürüp, hem düşündürecek zor bölge şartlarından biraz olsun uzaklaştırabilecek yapımları tercih ediyorum. Tabii oyuncularımın kendi projeleri olduğunda bunları da değerlendirmek ve gerçekleştirmek hedeflerim arasında” dedi.

Editör: TE Bilisim