Van’a geldiği günden bu yana önemli çalışmalar ve projeler üzerine çalıştığını belirten Ak Parti Van 1’inci sıra adayı Beşir Atalay, geldiği günden bu yana dillendirilen Kapıköy konusunda sonunda müjdeyi verdi. Son günlerde sürekli olarak konuyla ilgilendiğini belirten, son olarak da meseleyi Başbakan Davutoğlu’na ileten Atalay, beklenen o müjdeyi basın mensupları ile paylaştı. Haftasonu Van’daki medya temsilcileri ile bir araya gelen Beşir Atalay, çalışmaları sürdürdüklerini ve Van’ın can damarı olan Kapıköy’ü başbakanın Van’a geliş tarihi olan 20 Ekim’den önce kesinlikle açacaklarının müjdesini verdi. Hazırlıkların yapıldığının bilgisini veren Atalay, sadece Kapıköy değil Van’daki bir çok yatırım ile ilgili çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, AK Parti’nin genel merkez tarafından hazırlanan seçim beyannamesi dışında Van için özel bir beyanname hazırladıklarını ve hafta içinde Van’a yapılacak olan çalışmalar ve o projeyi de halka açıklayacaklarını duyurdu.

 

Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay Kapıköy’ün açılacağını söyledi. Atalay, “Başbakanımız ayın 20’sinde Van’a geliyor. Başkanımız Van’a gelmeden Kapıköy’ü bizzat kendim açacağım.” Dedi. Ak Parti Van 1’inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek Van için birçok müjde verdi. Verdiği müjdeler arasında ilk sırada ise Kapıköy vardı. Başta Kapıköy olmak üzere, vergi terkin, yeni şehir stadyumu ve Van için ayrı bir seçim beyannamesi yapacaklarını söyledi. 1 Kasım seçimleri hakkında da konuşan Atalay, 1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran seçimleri gibi olmayacağını ifade etti. Gündemin en önemli maddesi olan Çözüm süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Beşir Atalay, “HDP ve örgüt çözüm sürecine ihanet etti. Dışarı çıkmayla ilgili sözler yerine getirilmedi. İstismar ettiler. Çözüm süreci şu anda bekliyor.” Dedi. Kahvaltılı programda açıklamalarda bulunan Atalay ardında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

VAN İÇİN ÖZEL BEYANNAME HAZIRLANACAK

Parti olarak Van için özel bir seçim beyannamesi hazırladıklarını ifade eden Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay ilk olarak şu ifadeleri kaydetti: “Seçim çalışmalarımız kapsamında teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla çok kapsamı bir kampanya yürütüyoruz. Tabi kampanyada çok önemli bir plan yaptık. İlk günde ne yapacağız, kim hangi çalışmayı yapacak bunları hepsini belirledik. Bütün adaylarımız ve teşkilatlarımızla çalışmalarımızı yapacağız. 2 Ekim’de bütün milletvekillerimizi, teşkilat mensuplarımızı, il başkanlarımızı hepsini bir araya getirerek, önce bir kendi aramızdaki birlikteliği bütünlüğü sağladık. Bu çerçevede çok sayıda ziyaretler gerçekleştirdik. Van için ayrı bir seçim beyannamesi hazırladık ve bu beyanname en geç Salı günü basılmış olacak. Bundan sonra Van ekonomisi, turizmi, Van’ın gelişmesi, sınır ilişkileri her konusunu ilgilendiren projelerimiz var. Bütün işleri daha iyi takip edilmesi için, bir anlamda Van’ın talihini değiştirmek için neler yapılacak ve o konuda bir seçim beyannamemiz olacak. Ben bunu çok önemli görüyorum. Ayrıca partimizin hazırladığı broşürler var ve bu broşürler Van’daki bütün evlere ulaşacak.”

 

ATALAY: VAN’I TÜRKİYE’YE ULAŞTIRACAĞIZ

Van’da yaptıkları çalışmalar ve kurdukları ekipler hakkında da bilgiler veren Atalay, “Van’daki bütün kesime ulaşacağız. Adaylarımız grup şeklinde çalışmalarını yapıyor. Van’da ulaşmadığımız mahalle ve köy kalmayacak. Özellikle depremde yıkılan ve sonrada kendilerinin yaptığı evler var. Ben o köylerimizin hepsine gideceğim. Her gün bir veya iki ilçeyi ziyaret edeceğiz. Bunun yanında seçim bürolarımızı açacağız. Ayrıcı sosyal medyayı iyi kullanan bir ekip kurduk. Bu şekilde Van’ı Türkiye’ye ulaştıracağız. Bunun yanı sıra sandık güvenliği ekibi oluşturduk. Bu ekibimizin başında eski bir milletvekilimiz, ekibin içinde ise eski il başkanlığı yapmış olan isimler var. Tek görevleri sandığın görevini sağlamak olacak. Müşahitler, müşahitlerin yedeği, onunda yerine ikamet edilecek kişiler, kat görevlileri, bina sorumluları, adayların seçim günü binalardaki görevleri olacak. Bu şekilde her sandığa çok hâkim olunacak. Bir sandıkta hukuksuzluğa, yanlışlığa, keyfi davranışa geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde izin verilmeyecek. Sandıklara çok iyi hâkim olacağız. Güvenlik birimleri kendi görevlerini yapar. O bizleri ilgilendirmiyor ama biz parti olarak binalarımıza, sandıklarımıza sahip çıkacağız.” Dedi.

 

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM VAN’A GELECEK

Atalay, yaptıkları çalışmalar neticesinde parti için önemli olan çok sayıda ismi Van’a getireceklerini söyledi. Atalay şu sözlere yer verdi: “20 Ekim tarihinde Van mitingimiz var. Daha önceden belirlen 14 Ekim’i erken bulduğumuz için kendilerinden rica ettik ve mitingimizi 20 Ekim’e aldık. Muhteşem bir Van mitingi yapmayı planlıyoruz. Bülent Arınç arkadaşımız 25 Ekim’de Van’a gelerek bizleri ziyaret edecek. Kendisi burada ve Erciş’te program yapacak. 27 Ekim’de Ali Babacan Van’ın ekonomisi için gelecek. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bey buraya gelecek. Bütün çalışmalarımızla Van’a bir atağa kaldırmayı planlıyoruz. Bu seçim sonrası çok farklı olacak. Tamamen seçmenimize ve Van ilimize yaptıklarımızı anlatacağız. Biz huzurlu bir seçim çalışması yapıyoruz. Hiçbir gerginliğe sebep olmayacağız. Hiçbir seçim huzuru bozacak gelişme bizden kaynaklanmayacak. Türkiye genelinde devlet seçim öncesi ve sonrası güvenlik konusunda çok daha ciddi tedbirler alıyor. Seçim güvenliği devletin görevi ve yapması gerekiyor. Huzur bozmak isteyenlere de izin vermeyeceğiz. Bütün kademelerimizle biz çok dinamik ve verimli bir çalışma yürüteceğiz.”

 

“KAPIKÖY’Ü VAN MİTİNGİ ÖNCESİ AÇACAĞIZ”

Van için birçok müjde veren Atalay’ın en önemli müjdeleri arasında ise Van’ın can damarı olan Kapıköy vardı. 20 Eylül’de Van’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan önce Kapıköy’ün açacaklarını ifade eden Atalay, “Van’ın can damarı olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Bu yüzden gümrük kapılarının bir ilin ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu iyi biliyorum. Başbakan, Gümrük Bakanı ve Cevdet Yılmaz’la görüştüm ve bu sorunu ortadan kaldıracağız. En başa gidecek olursak. Sizde çok iyi biliyorsunuz. Kapının kapanmasının nedeni gümrük memurlarının kaçırılmasıyla oldu. Gümrük memurları kaçırıldı ve tekrardan serbest bırakıldı. Buradaki tek amaç gümrük kapılarının kapanmasıydı. ‘Ekonomi dursun, ticaret erbabı canından bezsin.’ Bu ancak bu şekilde yorumlanabilir. Van’a geldim ve otellerin boş olduğunu gördüm. Gerçekten Kapıköy bu ilin can damadır. Başbakanımızın mitinginden önce bu kapımızı açacağız. Bizzat kendim gidip kapıyı açacağım. Şu an arkadaşlarımızla onun hazırlığını yapıyoruz. Oradaki gümrük memurlarımızın huzur ve güven içinde çalışması için tedbirler alıyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde kapıyı açmış olacağız. Ayrıca burada bir kapalı spor salonumuz var onunda açılışını yapıp Vanlılara hediye edeceğiz.  Bunun yanında Van stadyumunun çalışmalarını yapıyoruz. Erciş’te belediye binası ve cami gibi binaların açılışını yapacağız. Bütün amacımız Van’ı yıldız bir şehir yapmak. Buranın huzuru kaçıracak veya insanları kaçıracak şeyler Van’a ihanettir. Van’ın geleceğini güçlü kılıp, Van’dan gidenleri geri getirmek tek amacımız. Bu atmosferi birlikte oluşturup gidenleri geri getireceğiz.” Sözlerine yer verdi.

 

“İNSAN ODAKLI BİR DEVLET”

Geçmişte bölgede devlet zulmünün olduğunu ifade eden Atalay, bu zulümlerin Ak Parti ile birlikte sona erdiğini söyledi. Atalay şu ifadeleri kullandı: “Saydığım bütün projeler halkın gönlünü kazanacak niteliktedir. Ben halkın gönlünü çok iyi biliyorum. Burada insanları tehdit, korkutma, sindirme baskıları var. Devlet bu baskıları kaldırmak için uğraşıyor. Geçmişte bu bölgede devletin zulmü olmuştur. Bizler bunu inkar etmiyor ve açıkça söylüyoruz. Biz onların hepsini Ak Parti olarak çıkardık ve onların hepsini artık olmaz hale getirdik. Devlet bunların hepsini gördü ve daha insan odaklı bir devlet haline geldi. Şimdi örgüt ve HDP’nin militanları burada baskı uyguluyor. İşadamları bana gelip bizden para istiyorlar, tehdit ve baskı oluşturuyorlar, dedi. Bu bölgede bu gerçekler var. 7 Haziran’da sandıklarda neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla vatandaşın gönlü bizden yanadır. Ben 2005’ten bu yana vatandaşımın hak ve hukuku için çalışıyorum. Kürt vatandaşlarıma yapılan haksızlıkları ortadan kaldırmak için çalıştım. Türkiye’de nerede haksızlık varsa ona karşı çıktık. Biz 13 yıl boyunca insan hakları mücadelesini verdik. Van halkının 7 Haziran’da sandıklara iradesini yansıtmadığını 1 Kasım akşamı halkın iradesini hep birlikte göreceğiz.

 

ATALAY: VAN BİZİM

Van, Doğu Anadolu Bölgesinde geniş bir komşu ülkeyle uzun sınırı olan tek büyük şehrimiz. Dolayısıyla Van sınır ötesiyle de Türkiye’nin irtibatlarını, ilişkilerini sürdürecek bir şehirdir. Tabi Irakla, Erbil ile hem İran kesimiyle buranın uçuşlarının sağlanması çok önemli görüyorum. Sadece Tebriz’de değil, Gaziantep zamanında bazı çalışmalar yaptı ve fuarlarda çok fayda sağladı. Onların bir kısmını Van’a kaydırmak gerekir. Ama burada önce huzurun olması gerekiyor. Bu memlekette ve bölgede daha güzel şeyler olacak. Bu bölgede Erzurum gibi bir İran konsolosluğun olması gayet iyi olur. Bu konuda da dış işleri bakanlığımız ile görüşüp taleplerimizi sunarız. Ben bu konuyla ilgili pek konuşamam ancak bunun içinde çalışacağız.

 

“BU SİYASETLE TÜRKİYE PARTİSİ OLUNMAZ”

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 5 ilde milletvekili çıkaramadığını kaydederek, "Ana muhalefet partisi 37 ilde milletvekili çıkaramadı. HDP, 'Türkiye partisi olacağım' diye bir politika yapacağını söyledi. Bazı vatandaşlar siyaset genişlesin diye destek verdi ama şimdi o desteği bulamaz artık. Meclis güçlensin, siyaset güçlensin diye destek verdi ama onlar seçimden sonra teröre destek verdi. Vatandaşların beklentisini karşılayamadı. Böyle siyaset yaparak Türkiye partisi olunmaz, 54 ilde milletvekili yok. MHP'nin 34 ilde milletvekili yok" diye konuştu.

 

ATALAY: HDP SÜRECE İHANET ETTİ

Çözüm sürecinin bir hedefi vardı. Ülke içindeki terör unsurları yurt dışına çıkacak, devlet ise dağdakilerin, terör unsurlarının hayata dönüşü, siyasete dönüşüyle ilgili çalışma yapacak ve silahlar gömülecek. İşin özü budur. Ak Parti önce toplumun her kesimi için, mağduriyetlerini gidermek için çalıştı. Her kesim şu anda daha özgür. Bu siyaseti yapanlar bizim getirdiğimiz özgürlük içinde yapıyorlar, onun için daha rahat konuşuyorlar. Çözüm sürecini esas zehirleyen Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerdir. 6-7 Ekim olayları buradaki en önemli kırılma noktasıdır. HDP ve örgüt çözüm sürecine ihanet etti. Dışarı çıkmayla ilgili sözler yerine getirilmedi. Çözüm süreci şu anda bekliyor. 'Silahı bırakacağız' iradesi olmadan çözüm süreci faaliyete geçmez. Bundan sonra devlet bölgede vatandaşımız huzurlu hayata kavuşmadan başlattığı güvenlik çalışmalarını sürdürecek. Son seçime kadar Kürt vatandaşların en çok oyunu biz alıyorduk. Ama şuan ikinci sıraya düştük. İnşallah onu tekrar birinci sıraya getireceğiz. Kürt vatandaşımız her şeyi iyi biliyor.

Editör: TE Bilisim