Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan


 

Son zamanlarda adeta bir felç haline gelen elektrik kesintilerine bir dur demek için Mahalle muhtarları VEDAŞ Müdürü Zafer Türüt ile bir araya geldi. Amaçlarının mahallelerdeki aydınlatma sıkıntılarının çözümünü talep etmek olduğunu belirten muhtarlar sıkıntıların kısa sürede çözüleceğini umut ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay “Sokak lambalarının yenilenmesi, birçok mahallede yaşanan enerji düşüklüğü, mahallelerde VEDAŞ ile ilgili olan çağrı merkezinin sürekli meşgul çalınması gibi sorunların faal hale getirilmesi konusunda sorunlarımızı buradaki yetkililere aktardık. Umarım gerekli çözümler kısa sürede sağlanır.” Gibi ifadeler kullandı. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Türüt ise en büyük sorunun muhtarlar ve kurum arasındaki iletişim kopukluğunun olduğunu belirtti.

‘SÖZÜ ALDIK, ÜMİTLİYİZ’

Sorunların çözülmesi konusunda ümitli olduklarını belirten İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay “Bizler merkez mahalle muhtarları olarak bugünkü VEDAŞ’a geliş amacımız mahallelerdeki aydınlatma ile ilgili, Van’a gelen enerjinin düşük olması ve mahallelerde yaşanan elektrik sorunlarını dile getirmek için burada bulunuyoruz. Van’da gerçekten sokak lambaları ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Bu sorunlarımızı burada müdürlerimize aktardık. Bunun ötesinde sokak lambalarının yenilenmesi, birçok mahallede yaşanan enerji düşüklüğü, mahallelerde TEDAŞ ile ilgili olan çağrı merkezinin sürekli meşgul çalınması gibi sorunların faal hale getirilmesi konusunda sorunlarımızı buradaki yetkililere aktardık. Yetkililerde yaşanan bu sorunların en kısa sürede çözüleceği sözünü verdiler. Bizde bu yetkililerin sözlerinin takipçisi olacağız. Ümit ediyoruz ki Van’daki bu elektrik ile ilgili sorunlar bir an önce giderilir.”dedi.

‘SORUNLARIN FARKINDAYIZ, ZAMAN İSTİYORUZ’

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Şirket Müdürü Zafer Türüt yaptığı açıklamalarda “Muhtarların sorun ve taleplerini aldık. Muhtarlarımız Ramazan Ayı’na girmekle beraber bazı aydınlatmaların yerinde olmaması nedeniyle haklı olarak taleplerini bizlere ilettiler. Muhtarlarımızla beraber durum değerlendirmesi yaptık. Aydınlatma çalışmalarını 1 hafta önce başlatmıştık. Gecikmemizin sebebi malzememizin bazı teknik nedenlerden dolayı gecikmesinden kaynaklandı. Malum 4 ile hizmet ediyoruz. 30 bin civarında bir aydınlatma, armatör, lamba alıyoruz. Bu 30 bin tanesinin teknik deneyleridir, işleme raporlarıdır malum bunlar uzun sürebiliyor. Teslimatta 1 aylık bir gecikme oldu. Bu yönde verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. İnşallah Bayram’a kadar ana caddelerde, camilerimizde, okullarımızda ki aydınlatma eksikliklerini gidereceğiz. Bayram’dan sonra da sokaklara ve muhtarlarımızın istediği bölgelere aydınlatma direklerini yapmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızın ifade ettiği gibi şebekelerdeki sıkıntılar, trafolardaki sıkıntılar ve yolda kalan direkler gibi arkadaşlarımız zaten bunlarla ilgili icmallerini yapmış ve maliyetlerini hazırlamışlar. İhalesini beklemekteyiz. Bunun yanında muhtarlarımızın ve bizlerin en önemli sorunu iletişim sorunudur. Malumunuz şirketimizde Van ilindeki mevcut telefonların normal günlerde cevap veriyor olması ancak anormal bir durumda, tabi bir afette ve arızaların çok yoğun olduğu zamanlarda 7 tane hattımız yeterli gelmemektedir. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Yaklaşık maliyetimizi de hazırladık. 4 ili kapsayacak şekilde çağrı merkezimin yapılması için taleplerimizi bildirdik. Şirket merkezimizde ihale süreci halen devam etmektedir. İhale süreci tamamlandıktan sonra inşallah en kısa sürede ki ümidimiz Eylül ve Ekim aylarıdır. Bu aylarda ümit ediyoruz çağrı merkezimiz faal hale gelecek. Muhtarlarımızın en büyük sorunu çağrı merkezleridir. Vatandaşlarımız aradığı zaman muhtarlarımıza ulaşıyor. Muhtarlarımıza günde ez 20-30 tane vatandaş gittiği zaman muhtarlarımızda tabi uğraşamayınca ve o arızaları tek tek bildiremeyince hem arıza süresini, hem arıza sayısı, hem de arızanın gecikmesinde bazı sıkıntılar oluşuyor. Bunu da kısa bir süre içerisinde halledeceğiz. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan biraz zaman istiyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim