Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) personeline yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)’ eğitimi verdi. 


Daha önce arıza bakım ve onarım ekiplerinin yazdığı, yönettiği ve sahnelediği, aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olan tiyatro oyunu ile personelin İSG konusunda bilinçlendirilmesi sağlanmıştı. VEDAŞ’ın eğitim salonunda A sınıfı uzman eğitmenlerce verilen yeni eğitimler ile iş kazaları ve meslek hastalıklarının sıfırlanması ve personelin İSG mevzuatlarına uygun çalışma hayatı sürdürmelerini hedefleniyor. Personele, bu amaçlar doğrultusunda iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve kişisel koruyucu donanımlarının kullanılması ve ilk yardım eğitimleri verildi.
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Dr. Fırat Ertürk, hiçbir işin çalışanın sağlığından önemli olmadığını belirterek, “Verdiğimiz eğitimlerde; VEDAŞ personelinin İSG konusunda bilgilerini güncelleştirerek dağarcıklarını genişletmeyi hedefledik. Yaşanmış iş kazalarının görüntülerini izletirken küçücük bir önlemin, sonu ölümle biten kazaların önüne nasıl geçebileceğini anlattık. Biliyoruz ki büyük kazalar küçük ihmaller ile başlar. Görsel, teorik ve pratik eğitimlerimiz sonucunda yaptığımız sınavda tüm çalışanların başarılı sonuçlar alması da bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.


VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu da, şirketlerinin İSG yükümlülüklerini titizlikle yerine getirdiğini söyleyerek, “Şirketimiz, çalışanlarımızın meslek hastalıklarına yakalanmaması, işlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürebilmesi için gerekli tüm şartları azami ölçüde sağlamaktadır. Teorik ve uygulamalı içeriklerle zenginleştirdiğimiz eğitimler ile çalışanlarımızın bilgi düzeyini güncel tutarken, çalışmaları sıfır kaza ile yürütmek için önleyici tüm tedbirleri kalıcı davranış haline getirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim