Muradiye İlçesi'ne bağlı Otlakbaşı Mahallesi'nde yaşayanlar 2 yıldır düşük voltaj nedeniyle zor anlar yaşıyor. Elektrik sorunları için çalmadık kapı bırakmayan mahalleli, çocukların evde ders yapabilmeleri için de ışıldak kullanıyor. Evde hiçbir elektrikli cihazın çalışmadığını belirten mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Muradiye İlçesi'ne 28 kilometre uzaklıkta bulanan 16 hanelik Otlakbaşı Mahallesi sakinleri 2 yıldır elektrik voltajının düşük olmasından kaynaklı sıkıntı yaşıyor. Düşük voltaj, özellikle mahallede okula giden öğrencileri etkiliyor. Mum ışığı gibi yanan ve aydınlatmayan ampuller yüzünden ders çalışamayan öğrenciler için aileler ışıldak kullanıyor. Işıldak ve el fenerlerini köylerine 200 metre mesafede bulunan Akbulak Mahallesi'nde şarj eden köylüler, kar yolları kapattığı zaman daha zorluk yaşayacaklarını belirterek sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

‘HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ’

Mahallede okula giden 28 çocuğun bulunduğunu belirten Suat Çiftçi tepkisini şöyle dile getirdi: “Bize iki yıldır reva görülen elektrik budur. Sıkıntıyı anlatmadığım kurum kalmadı. Ben inşaat işçisiyim ve 6 öğrencim var. Her gece ışıldağı üzerlerine tutarak ders yapmalarına yardımcı oluyorum. Ben evde olmadığım zamanlar ise onlara 6'ncı sınıfa giden ablaları yardımcı oluyor. Ama bu hep böyle olmaz ki. Hangi devirde yaşıyoruz. Bu elektrikle televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi çalışmıyor. Eşim çamaşırları elde yıkıyor.”

‘IŞIK İSTİYORUZ’

Voltaj düşük olduğu için ampullerin aydınlatmadığını ve ders çalışamadıklarını belirten 6'ıncı sınıf öğrencisi Elvan ise şöyle dedi: “2 yıldır ışıldak önünde ders çalıştığımız için gözlerimiz bozuldu. Sınavlara çalışmak için ışıldağı yanıma alıyorum ve kardeşlerimle tartışma yaşıyoruz. Babam ışıldağı tutuyor biz de öyle çalışmak zorunda kalıyoruz. Işık istiyoruz.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim