Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı ve fırtınalı havanın elektrik şebekelerinde oluşturduğu hasar nedeniyle bazı noktalarda enerji kesintisi yaşandı. Özellikle şiddetli fırtına nedeniyle enerji hatlarının üzerine devrilen ağaçlar ve uçan çatılar birçok noktada iletken kopması, direk devrilmesi gibi arızalara neden oldu. Onarım önceliğini can güvenliğinin sağlanması için yere düşen iletkenlerin onarılmasına veren VEDAŞ, tüm imkan ve kapasitesi dahilinde seferber oldu.

 

 

150 KÖY ENERJİSİZ KALDI

Van’da yaşanan kar yağışı ve fırtınalı olumsuz ağır hava şartları nedeniyle özellikle kırsalda bulunan elektrik şebekeleri direk devrilmesi, iletken kopması ve travers kırılması gibi büyük hasarlar meydana geldi. Arızalar nedeniyle yaklaşık 150 köy enerjisiz kaldı. Özellikle Özalp ve Tuşba İlçelerine bağlı köylerde oluşan arızaları gidermek için VEDAŞ ekipleri, gece gündüz demeden koordine edildi. Ekipler olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda 130 köye enerji verilebildi. Enerjisiz kalan 18 köye ise hedeflenen sürede enerji verilememesinin en önemli nedeni ise ulaşım sorunu.

 

 

18 KÖY İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Van’da enerjisiz bulunan köyler; Özalp İlçesi (9 Köy); Sağmalı, Hacıali, Çırak, Bodurağaç, Yarımkaya, Aşağıakçagöller, Yukarıakçagöller, Şemsettin ve Kalecik Köyleri. Tuşba İlçesi (9 Köy) Akçit, Akbulak, Sürüyolu, Dağören, Akçaçay, Otlakbaşı, Esenkoç, Kelle ve Kuşçu Köyleridir. Sonuç olarak Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı bulunan ve halihazırda elektriksiz olan 18 köye de mümkün olan en kısa sürede enerjinin verilmesi için ekipler tüm imkan ve kapasitesiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  

 

 

HAKKARİ’DE FIRTINA ETKİLİ OLDU

Hakkari Merkez Merzan Mahallesi Merga Büte Yaylası civarında 2x3 477 MCM enerji nakil hattında bulunan direğin şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hasar görmesi sonucunda Hakkari Merkez ve köyler, Çukurca Merkez ve köyler enerjisiz kaldı. Ekipler oluşan arızaya anında müdahale etmiş, olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli çalışmalarını sürdürmüş ve tüm yerleşim birimlerinin enerji sorununu çözüme kavuşturuldu. 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim